El PPCV manté el seu poder en l’Executiva Nacional

La coordinadora general del PPCV, Eva Ortiz; el president del PP en la província de València, Vicente Betoret, i el president de la Diputació d’Alacant, César Sánchez, han sigut nomenats aquest dissabte per la direcció del PP per a formar part del Comitè Executiu Nacional del partit. La presidenta del partit a la Comunitat, Isabel Bonig, entra en l’executiva de forma nata com a titular regional.

María Dolores de Cospedal es mantindrà com a capitana general de la caserna general de Gènova, que alternarà amb el seu lloc en el Ministeri de Defensa, sumant així galons de poder, amb comandament en el partit i en el Govern. El president, Mariano Rajoy, va reservar en estricte secret la seua decisió fins al final, va ratificar ahir a la seua secretària general per la seua lleialtat al capdavant del partit quan l’Executiu més ho va necessitar, Cospedal tindrà ara un lloctinent en el número 13 del carrer Gènova, Fernando Martínez-Maíllo, qui com a coordinador general s’encarregarà dels assumptes del dia a dia.

El PPCV va arribar a la Caixa Màgica de Madrid amb la intenció de recuperar visibilitat, sobretot en un any de congressos sacsejat des dels seus inicis pels casos de corrupció que tant malbé han fet en la capital. És per açò que la decisió de Mariano Rajoy d’incloure a Betoret s’haja interpretat com una picada d’ullet després de la castigada que s’ha vist la presència de la Comunitat Valenciana en el poder executiu. No obstant això, Gènova ja ha declarat que açò no significa que vaja a tenir el suport de Madrid per a la seua candidatura a president regional.

Les eixides de valencians de la direcció nacional són també les cantades. L’eixida de Cambrer i Gerardo Camps es donava per descomptada. L’altra baixa significativa és la de l’exministre José Manuel García Margallo. L’extitular d’Exteriors ja va semblar perdre la simpatia de Gènova després de la seua marxa de l’Executiu.