Bonig: “El PPCV utilitzarà tots els instruments legals per parar la llei del xantatge lingüístic”

"Sánchez haurà d'explicar què pensa fer i quin és el seu programa ocult que no ha volgut desvetllar i a canvi de què"

La síndica del Grup Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Isabel Bonig, ha assenyalat que “el PPCV utilitzarà tots els instruments legals per parar la llei del xantatge lingüístic en el cas que el nou govern no impugne la llei”.

La presidenta del PPCV ha mostrat la seua preocupació pel que va a succeir amb el tema educatiu en aquesta Comunitat després de les garrotades judicials a la llei del xantatge lingüístic del Botànic. “El Ministeri té oberta una comissió bilateral i demane que continue per fer complir la sentència. Espere que Puig no sol·licite al nou govern l’alçament d’aquesta comissió i que no interposen el recurs d’inconstitucionalitat a una llei del xantatge lingüístic que és manifestament inconstitucional. Si el Govern no acudeix al TC i la llei es manté en els mateixos termes en els quals està, el PP va a utilitzar tots els instruments legals per acudir al TC i impugnar en els tribunals una llei que calca tot el procés d’immersió lingüística català en aquesta Comunitat. No ens agradaria que Puig vengués aquesta terra als nacionalistes catalans i que, per una vegada en la seua història, l’esquerra d’aquesta Comunitat se senta valencians de primera i no catalans de segona, que sembla que és el que se senten”.

Bonig ha volgut felicitar al nou president del govern a què li ha desitjat la millor sort perquè “la sort de Sánchez serà la sort de tots els espanyols. També és un moment per reconéixer l’enorme labor que ha fet el govern del PP i el president Rajoy. Vam agafar un país destrossat i enfonsat pels qui sempre enfonsen el país que és el PSOE, immers en una profunda crisi, i amb molt sacrifici, adoptant mesures dures, complicades i difícils, Espanya va eixir de la crisi i ací estan els resultats. Hui Espanya creix i genera ocupació. A més va haver-hi un cop d’estat a Catalunya i qui ho ha parat ha estat el govern del PP amb mesures consensuades amb PSOE i C’s“.

Isabel Bonig ha explicat que “a partir d’ara Sánchez ens haurà d’explicar què pensa fer i quin és el seu programa ocult que no ha volgut desvetllar i a canvi de què. Haurà d’explicar a quins pactes ha arribat perquè li donen suport als independentistes i els amics dels terroristes, Bildu“.

La dirigent popular ha assenyalat que “es va quedar ahir atònita quan Sánchez va dir que anava a mantenir els pressupostos de l’Estat. Fa solament quinze dies maleïen al PP per aquests pressupostos. Espere que Puig seguisca reclamant el canvi de model de finançament i majors inversions per a la Comunitat, perquè si deia la setmana passada que els 60 milions per al transport metropolità de València eren minúcies i engrunes estic convençuda que a partir del dilluns Puig i Ribó estaran cridant per demanar més finançament i un canvi en el model de finançament”.

Bonig ha recordat que “Montoro va dir que s’anava a convocar el consell de política fiscal a primers de juny per seguir avançant en el model. El PP va a seguir sent igual de responsable i va a seguir demanant el canvi de model de finançament. Puig ens tindrà al seu costat en la seua reivindicació”.

Publicitat