21 C
Valencia

Cultura convoca els Premis de les Arts Escèniques

Es lliuraran el 2 de novembre al Teatre Principal de Castelló.

- Publicitat -AVL

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, convoca els Premis de les Arts Escèniques 2020 amb els objectius de reconéixer i donar visibilitat als i les professionals escènics valencians, així com incentivar i promocionar la producció escènica valenciana.

Es concediran premis en 18 categories, a més d’un Premi d’Honor a la millor contribució a les arts escèniques valencianes, al llarg de la seua trajectòria professional, a una persona, companyia, societat, associació o institució.

- Advertisement -

Poden concórrer als Premis de les Arts Escèniques Valencianes 2020 els espectacles professionals i artistes inscrits degudament a través de la pàgina web.

Es poden inscriure espectacles professionals de producció valenciana, així com els artistes vinculats als esmentats espectacles que han de ser nascuts o residents a la Comunitat Valenciana.

Els espectacles han d’haver estat estrenats a qualsevol de les sales, carrers o espais de la Comunitat Valenciana entre l’1 de gener de 2019 i el 30 de juny de 2020. Només en el cas excepcional de les categories de millor espectacle de circ i millor espectacle d’arts de carrer, s’amplia el període de temps d’estrena de l’1 de maig de 2018 al 30 de juny de 2020, per tal d’afavorir l’augment d’inscripcions i atendre l’especificitat respecte dels temps de producció d’espectacles propis d’estes dos disciplines.

El període d’inscripció és del 15 de juny al 19 de juliol de 2020. És imprescindible l’enviament de la gravació audiovisual completa de l’espectacle. Igualment és obligatori indicar en quina categoria es vol inscriure l’espectacle i amb quines nominacions professionals hi participa. No es poden inscriure espectacles o professionals que ja han sigut nominats per un mateix treball.

Els espectacles produïts exclusivament per la Generalitat Valenciana (Institut Valencià de Cultura) o en coproducció entre l’IVC i una altra institució pública valenciana o de fora de la Comunitat Valenciana no poden accedir als premis al millor espectacle de teatre, dansa, espectacle per a xiquetes i xiquets, arts de carrer o circ.

Hi haurà dos jurats, un primer encarregat de decidir els nominats o finalistes per cadascuna de les modalitats, format per un màxim de nou personalitats coneixedores de les arts escèniques sense interessos en alguna de les candidatures i consensuades entre les associacions professionals de les arts escèniques, membres de la Mesa de la Cultura Valenciana i l’Institut Valencià de Cultura. Aquest jurat seleccionarà els finalistes per a cada modalitat fins a un màxim de tres per modalitat.

Un segon jurat serà l’encarregat de decidir els premiats entre els candidats proposats pel primer jurat. Este jurat ha d’estar configurat per un màxim de nou personalitats rellevants del món cultural valencià designades per l’Institut Valencià de Cultura atenent la seua objectivitat, imparcialitat, capacitat de crítica i coneixement del sector, igualtat de gènere i vertebració territorial.

El Premi d’Honor serà escollit directament per la institució convocant.

El veredicte final del jurat es donarà a conéixer en l’acte de lliurament d’estos Premis de les Arts Escèniques Valencianes, el 2 de novembre de 2020 al Teatre Principal de Castelló.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

12,954FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar GVAIndustria
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

L’alcalde de Vila-real, contra el vandalisme de la plaça de bous

José Benlloch ha condemnat els actes vandàlics en el recinte taurí portàtil instal·lat al costat del jardí de Jaume I, que han danyat de manera important la instal·lació, propietat d'una empresa privada.

LGTBI Castelló uneix l’Acadèmia Valenciana i l’Institut d’Estudis Catalans sumant noves paraules als diccionaris

Al voltant d'una quinzena de noves entrades referides a condicions sexuals, biològiques, de gènere o terminologia específica d'este àmbit estan ara incloses al lèxic LGTBI d'estes dos institucions lingüístiques que han treballat conjuntament.

Els estudiants de les festes del col·legi major de València s’enfronten a multes de 30.000 euros

Com a conseqüència, es va registrar un focus de coronavirus amb 131 positius relacionats.

Alcoi crearà al voltant de 80 places noves d’aparcament en el Centre i Zona Alta

També millorarà altres espais que ja s'utilitzen d'aparcament.

La Delegació del Govern facilitarà informació sobre les persones que van exhibir banderes franquistes el 12 d’octubre

Pérez Garijo: 'Les vulneracions del 12 d'octubre a la llei de memòria són punibles i seran sancionades'.
- Advertisement -

: Valencià