Es presenta la gala dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana

L'esdeveniment tindrà lloc en el Teatre Principal de Castelló i comptarà amb la presència d'alguns dels músics valencians més importants

La primera edició dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana s’ha presentat en el Teatre Pincipal de Castelló aquest matí. En una taula liderada per Vicent Marzà, conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport. Al que han acompanyat, Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura de l’Institut Valencià de Cultura, i Rafa Piqueras, director de la gala.
L’esdeveniment tindrà lloc el pròxim 8 de novembre, una data que ha sigut triada per la coincidència amb la fira ‘’Trovam’, en Castelló. D’aquesta manera, des de la Generalitat es vol fer valdre la gran qualitat dels músics valencians i la importància que té la seua tasca a l’hora de preservar el patrimoni lingüístic i cultural de la comunitat. Un treball, el dels músics valencians, que s’ha de valorar i que aquesta gala ajudarà al fet que es visualitze, segons ha declarat Marzà, que també ha afirmat que ‘’és important que la ciutadania valenciana conega els seus músics’.
Per una altra banda, el conseller ha volgut destacar la figura de Carles Santos, que rep homenatge posa’n nom a aquesta festa de la música valenciana.
Posteriorment, Marga Landete ha donat a conèixer les diferents categories que es premiaran, que sumen un total de 16 i es divideixen en:

– Premi a l’Artista Revelació
– Premi al millor disc
– Premi al millor disc de música de repertori
– Premi al millor disc de recuperació del patrimoni valencià
– Premi a la millor música d’arrels
Premi música urbana
– Premi al millor disc de jazz
– Premi al millor disc de pop
– Premi al millor disc de rock
– Premi al millor disc per a xiquets i xiquetes
– Premi a la millor cançó
– Premi al millor disseny
– Premi al millor vídeo musical
– Premi a la millor gira
– Premi al millor disc

Entre aquest 16 premis, cal destacar que el Premi al millor disc es triarà entre els guanyadors de les diferents categories. Quant al jurat, la seua identitat es mantindrà en secret fins al dia de l’entrega de premis, per a evitar qualsevol tipus de pressió del sector sobre aquests.
Per últim, també es concedirà un premi a la trajectòria del músic Vicent Torrent, un petit homenatge a la seua lluita per recuperar el patrimoni cultural valencià.

Publicitat