8 municipis s’emporten els Premis de Festes Inclusives i No Sexistes

Els municipis de Vilafranca del Cid, L'Alcúdia de Crespins, Alaquàs i la Mancomunitat de Serveis La Vega seran premiats amb una dotació de 10.000 euros cadascun.

Els municipis de Vilafranca del Cid, L’Alcúdia de Crespins, Alaquàs i la Mancomunitat de Serveis La Vega seran premiats amb una dotació de 10.000 euros cadascun.

El jurat, que organitza el Premi de Festes Inclusives i No Sexistes, va decidir concedir els premis a les entitats locals que integren la igualtat de gènere com a part natural del discurs col·lectiu.

D’altra banda, el jurat ha concedit un esment especial, sense dotació econòmica, als següents municipis: Mislata, La Font d’en Carròs, Benetússer i Pedreguer.

Es pretén amb això oferir nous models de representació social i relació en l’àmbit de les festes locals basats en la igualtat de gènere. A més, com a models de representació són també un llit d’educació informal, i com a escenari quotidià de la vida dels pobles van conformant la seua història col·lectiva i la seua identitat.

Es tracta de premiar les festes que contribuïsquen a promoure la igualtat de gènere, que porte a bandejar qualsevol idea discriminatòria i la desigualtat entre dones i homes. Així com crear espais lúdics dins de l’àmbit festiu que garantisquen el respecte de les dones, així com salvaguardar a les dones de qualsevol agressió sexista o forma de violència basada en el gènere reforçant el missatge de rebuig social i institucional a la violència contra les dones en l’entorn festiu i d’oci.

CatalàEspañol