Els premis Ovidi Montllor es traslladaran a Alcoi en la seua 15a edició

Serà la primera vegada que es realitze a la ciutat i la participació d'artistes locals serà molt destacada.

Només en dos vegades, la gal·la dels premis de la música en valencià ha eixit de la ciutat de València i cap d’elles ha sigut per a viatjar fins a Alacant. Per primera vegada, en 2020, estos premis, als que l’alcoià Ovidi Montllor dona nom, se celebraran a la ciutat de costeres i ponts, de fàbriques i de telers a la que cantava l’Ovidi.

La gal·la serà el 8 de novembre al teatre Calderón i comptarà amb la presència de diferents músics alcoians, encapçalats per Hugo Mas, per a posar la banda sonora a l’acte, versionant les composicions de l’artista que va fer vacances ara fa 25 anys. La presentació també serà «made in Alcoi» amb la periodista Amàlia Garrigós i l’humorista, Xavi Castillo, com a conductors de l’espectacle.

El 25 aniversari de la mort d’Ovidi Montllor està donant molt de si, la data ha suposat un seguit d’activitats al llarg de la geografia valenciana durant tot l’any per a recordar i posar al lloc que li pertoca a l’artista alcoià. I entre elles, ahir, es feia públic a València, les activitats que ha impulsat l’Institut Valencià de Cultura (IVC) per a commemorar els 25 anys de vacances d’Ovidi, entre les quals està la gal·la dels Premis Ovidi Montllor per a premiar als professionals de la música en valencià.

En la presentació de totes les activitats també va participar, el regidor de cultura d’Alcoi, Raül Llopis, que va anunciar que la gal·la serà oberta: «Serà un acte obert, ens queda concretar si amb entrada o invitació però volem que siga una gal·la per a totes i tots, amb molta presència alcoiana, demostrant l’àmplia pedrera de professionals del món de la cultura que té Alcoi, en un any on la ciutat celebra orgullosa la seua capitalitat cultural valenciana».

Durant l’any 2020 es realitzaran diverses activitats a la ciutat i a altres llocs, per a celebrar els vint-i-cinc anys de vacances de l’Ovidi Montllor, algunes ja estan en marxa com les diferents exposicions d’arts plàstiques actualment obertes al públic. Un any emblemàtic perquè el territori valencià honre una figura cultural irrepetible.

CatalanSpanish