3:43 pm - Wednesday, 8 July 2020

Els III Premis a l’Ús del Valencià en Falles es consoliden a Alzira

- Publicidad -Reciplasa

L’Ajuntament d’Alzira, a través del Servei Alzireny de Promoció i Ús del Valencià de la Regidoria de Cultura, organitza per tercer any consecutiu els premis per a l’ús del valencià en el món faller, concretament en els cartells dels monuments. L’objectiu d’estos premis té com a finalitat premiar el bon ús, ironia i originalitat del valencià a la crítica en els textos dels cartells dels monuments.

Coronavirus
Ars Volants
València
Borriana
- Publicidad -Benicassim

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

L’Ajuntament d’Alzira, a través del Servei Alzireny de Promoció i Ús del Valencià de la Regidoria de Cultura, organitza per tercer any consecutiu els premis per a l’ús del valencià en el món faller, concretament en els cartells dels monuments. L’objectiu d’estos premis té com a finalitat premiar el bon ús, ironia i originalitat del valencià a la crítica en els textos dels cartells dels monuments.

“Les Falles són una de les manifestacions de la identitat d’Alzira amb més reconeixement, per això s’ha de promocionar, donar suport i ajudar a posar en valor la nostra festa cuidant la senya de identitat més significativa, el valencià”, assegura la regidora de Cultura, Aida Ginestar.

L’import total dels premis que s’atorgaran serà de 1.900 € per als textos dels monuments fallers. Concretament es concediran tres distincions en metàl·lic consistents en els premis següents:

  • Primer premi: 1.000 € i banderí acreditatiu
  • Segon premi: 600 € i banderí acreditatiu
  • Tercer premi: 300 € i banderí acreditatiu

Poden participar les comissions falleres d’Alzira que presenten les sol·licituds fins al dia 1 de març de 2019 en el Registre General d’Entrada de l’Ajuntament o per qualsevol altre mitjà que estiga previst en l’article 16 de la Llei 39/2015 d’1 d’octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, amb instància en model normalitzat que s’adjunta en l’enllaç següent:

http://www.alzira.es/contenidos/e_Ajuntament/VALENCIA/VAL_i_001_v_premis_cartells_monuments_fallers.pdf

Caldrà adjuntar a la sol·licitud els textos en paper de les crítiques del monument faller en el termini esmentat en l’apartat anterior.

El jurat estarà format per, l’alcalde, Diego Gómez, o persona en qui delegue, que el presidirà, i en formaran part com a vocals la regidora de Cultura, Aida Ginestar, o persona en qui delegue, la regidora de Festes Isabel Aguilar o persona en qui delegue; Luis Gisbert Sanmartín, membre designat per la Junta Local Fallera; Pura Santacreu, com a membre del sector educatiu i el tècnic de Promoció Lingüística, que actuarà com a secretari. El jurat també podrà comptar amb un col·laborador voluntari expert en la matèria.

El criteris de valoració que es tindran en compte en els textos dels monuments fallers i que s’avaluaran abans de la confecció de l’acta, seran els següents:

a) La correcció lingüística i la quantitat de textos: es valorarà de 0 a 10 punts.

b) La qualitat dels textos: es valorarà de 0 a 5 punts

Es tindrà en compte tot allò que enriquisca el sentit de les expressions lingüístiques, com els recursos literaris, les propietats textuals…

c) L’ús de l’enginy i la sàtira: es valorarà de 0 a 5 punts

Es tindrà en compte l’esperit d’invenció i l’ús de la ironia o el sarcasme.

d) La coherència intertextual o de continguts: es valorarà de 0 a 5 punts

Es referix al fet que els textos estiguen relacionats entre si amb un tema global.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

L’equip de govern presenta el ‘nou’ pressupost 2020 “que traurà Castelló de la crisi covid”

L'alcaldessa, Amparo Marco, ha explicat que no és el pressupost que els haguera agradat "però sí el que necessitat la ciutat" i que entre altres coses té un marcat caràcter social.

L’OMS reconeix que el coronavirus podria transmetre per l’aire en llocs tancats

L'OMS reconeix que la Covid-19 podria transmetre per l'aire en llocs tancats, abarrotats i amb poca ventilació.

Emprenedors més joves i amb cicles formatius de formació professional a Alcoi

El programa Àgora Emprenedors, per a aquells que volen posar en marxa un negoci, ha atés a 32 persones en el primer semestre.

CSIF urgeix a Sanitat a proporcionar reforços sanitaris a Castelló

El sindicat condemna les últimes agressions verbals i lamenta que es puga estigmatitzar a tota una ciutat per un incident puntual.

L’Ajuntament de València contractarà 120 persones majors de 30 anys

L'Ajuntament de València, a través de València Activa, contractarà abans de finalitzar l'any a 120 persones desocupades majors de 30 anys.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià