Vila-real s’ha convertit en l’escenari de la innovació amb els Premis Globalis i L’ABC

Els Premis Globalis 2017 reconeixen Vampirako Studio, Sepiia 2080, Catness Game Studios i Rafael Beltrán Moner. Els guardons es lliuren en el marc de la jornada ‘L’ABC de la innovació’ del projecte Focus Pime i Emprenedoria, que s’ha desenvolupat a la BUC.

171

La Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC) ha acollit el lliurament dels Premis Globalis 2017, organitzats per la Fundació Globalis, que s’ha celebrat dins del marc de la jornada ‘L’ABC de la innovació’, emmarcada en el projecte Focus Pime i Emprenedoria que impulsa la Generalitat Valenciana a través de l’Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial (IVACE).
La sessió, que ha comptat amb la col·laboració dels Centres Europeus d’Empreses Innovadores (CEEI) de Castelló i cofinançada pels Fons FEDER, ha reunit agents de l’ecosistema emprenedor de les comarques centrals de Castelló per a promoure la innovació com a factor estratègic i contribuir a la competitivitat.
L’alcalde de Vila-real i president de la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació, José Benlloch, i la regidora d’Innovació, Mónica Mañas, han participat en l’acte, que ha finalitzat amb el lliurament dels Premis Globalis, que enguany han reconegut Vampirako Studio amb el primer premi, atorgat per la Fundació i patrocinat per Multiópticas, que està dotat amb 1.500 euros. La mateixa empresa s’emporta el premi Vila-real Innpulso, que concedeix l’Ajuntament perquè la jove empresa innovadora de la ciutat represente Vila-real a les diferents trobades organitzades en el marc de la Xarxa nacional Innpulso de Ciutats de la Ciència i la Innovació.
Així mateix, Sepiia 2080 ha sigut guardonada amb l’accèssit, Dolores Cortés i la companyia Catness Game Studios s’ha alçat amb l’accèssit Vidres, tots dos dotats amb 500 euros. També s’ha atorgat el Premi Trajectòria, patrocinat per la Fundació José Soriano Ramos, que enguany ha recaigut sobre el mestre, compositor i músic local Rafael Beltrán Moner, Medalla d’Honor i Fill Predilecte de la ciutat.
L’alcalde, José Benlloch, ha felicitat els premiats, destacant la capacitat d’innovació de les empreses guardonades, i ha posat de manifest la consolidació dels premis, que enguany s’han obert a empreses de fora de Vila-real. “És important reconèixer el talent i l’aposta innovadora de les empreses de la nostra àrea d’influència”, ha indicat, “és el millor colofó per a tancar la jornada, amb companyies que són el clar exemple que la innovació és un valor i una oportunitat aplicable a tots els àmbits”.