Preocupació entre els votants a reina infantil per la relació d’una de les candidates amb Serveis Socials

Les precipitacions de més de 300 litres per metre quadrat registrades des d'anit en el sud de la província de València han provocat la suspensió de classes en municipis com Gandia, la intervenció dels bombers per a acovardir aigua i algunes incidències en les carreteres.

És setmana electoral en el món de la festa de Castelló: d’una banda es votarà al president de la Junta de Festes que ha de dur a terme la Magdalena 2019, i d’altra a les dues persones que han de ser les seues protagonistes. “En unes eleccions festeres tot es mira amb lupa, i és que, per molt que cresca la ciutat, en el tema de gaiates Castelló no deixa de ser un poble xicotet i un s’assabenta de tot” afirma una persona molt vinculada a les festes.

Durant esta setmana presidents de colles, gaiates i membres d’ens vinculats, no solament s’interessen per saber qui és cada candidata, el seu currículum fester i que suports té. Ja que molts s’acosten a demanar el vot o demanar la seua influència en alguns dels electors. Més encara en este cas on s’ha fet públic el llistat de les candidates a Reines Majors, Reines Infantils, Dames de la Ciutat i Dames de la Ciutat Infantils.

PublicitatAVL

Les circumstàncies que emboliquen a cada família també són cridaneres, més si cap quan alguns comenten amb molta preocupació les crítiques que els arriben des del col·legi: “pel que m’he assabentat en el col·legi s’han hagut de posar en contacte amb assumptes socials per la higiene de les xiquetes”, un exmembre de la Junta de Festes també ha afirmat que els assumptes de la família amb menors suposaran un problema greu i esperen “que Amparo [Marco] no ho permeta”.

La qüestió és que l’ambient no deixa d’enrarir-se amb una mescla de preocupació per la imatge que es poden donar la xiqueta i Castelló, i el morbo de traure els draps bruts d’una família amb la justícia. Amb una motivació alguns intenten assabentar-se bé de les circumstàncies legals que poden envoltar a cada candidata, tant per la imatge que pot donar de la Ciutat com la responsabilitat que podria suposar donar el vot a una persona amb unes circumstàncies tan complexes.

Esta publicació està disponible en : Valencià