30.8 C
Valencia

Un pres perillós fereix a quatre funcionaris en la presó d’Albocàsser

Després d'acudir a la Infermeria els treballadors van haver de ser atesos fora de l'establiment per no disposar de metge de guàrdia

- Publicitat -AVL

La secció sindical de CSIF Presons de Castelló denuncia un nou capítol de violència ocorregut en la vesprada del diumenge, 13 de setembre de 2020, en l’establiment penitenciari de Castelló II (Albocàsser). Segons relaten des del sindicat, l’agressor és un intern classificat de màxima perillositat i que ja ha provocat altres incidents en diverses presons.
Este reu del mòdul d’aïllament, després de destrossar la seua cel·la, es va fabricar amb cristalls diversos objectes tallants i punxants, amb els quals “amb una violència inusitada intente provocar el màxim mal als funcionaris”, resultant ferits amb corts als braços tres treballadors i un altre més la fractura d’una mà.
CSIF, qualifica esta agressió de màxim risc i explica que, en un primer moment, els treballadors van ser atesos en la Infermeria del centre per l’infermer de guàrdia, si bé, “la falta de metge de guàrdia durant els caps de setmana va poder tindre conseqüències de major gravetat en successos d’esta magnitud”. Els funcionaris van ser traslladats davant esta absència de facultatius als seus respectius serveis sanitaris externs per a poder ser atesos, tres d’ells de ferides i corts de diversa consideració, i de la fractura a la mà el quart agredit.
Donades les imprevisibles conseqüències que poden derivar-se d’un incident com este, CSIF exigeix al director del centre penitenciari que dirimisca les possibles responsabilitats que han portat al succés i recorda que “és la seua responsabilitat prendre les mesures necessàries perquè no es tornen a repetir este tipus de fets”. En este sentit, el sindicat critica durament que des del centre s’haja pres la decisió de flexibilitzar el règim intern i no es pot fer “boníssim envers estos reclusos” que ja han acreditat amb escreix la seua perillositat. “No se’ls pot donar ni un centímetre d’avantatge ni prometre falses expectatives – matisen– només cal seguir i exigir amb ells l’estricte compliment rigorosament de l’estipulat legalment d’acord amb la seua classificació regimental”.
CSIF conclou manifestant el seu reconeixement i solidaritat amb els funcionaris afectats i el seu desacord amb la laxitud en l’aplicació de les mesures de control d’interns amb un historial perillós.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,687FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Pedro Sánchez descarta un nou confinament per a tota Espanya

Tot i que hi ha matisat que "no es pot tancar cap porta."

Gent Gran organitza tallers virtuals d’envelliment actiu en Castelló

La Regidoria estudia recuperar la presencialitat dels cursos de cara a 2021 si la situació epidemiològica ho permet.

La Diputació de Castelló activarà el 15 d’octubre una nova edició del programa Castelló Sènior

El termini d'inscripcions per al programa estarà obert entre el 15 i el 30 d'octubre de 2020, amb un total de 10.000 places disponibles que s'estructuren en 3 programes vacacionals.

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.

Dos motoristes morts en un accident de trànsit a Benicàssim

La Unitat d'Atestats i Investigació d'Accidents de la Policia Local de Castelló investiga les circumstàncies del sinistre.
- Advertisement -

: Valencià