El fiscal demana 17 anys per a un pres que va matar a un altre a Picassent

La Fiscalia reclama una pena de 17 anys de presó per un delicte d'assassinat per a un home de 25 anys que es trobava pres en la presó de Picassent el 22 d'abril de 2014 quan, en el transcurs d'una baralla amb un altre pres, li va causar ferides greus que van provocar la seua mort un mes més tard en un hospital.

La Fiscalia reclama una pena de 17 anys de presó per un delicte d’assassinat per a un home de 25 anys que es trobava pres en la presó de Picassent el 22 d’abril de 2014 quan, en el transcurs d’una baralla amb un altre pres, li va causar ferides greus que van provocar la seua mort un mes més tard en un hospital.

Aquests fets s’han començat a jutjar avui en l’Audiència Provincial de València pel procediment del jurat i en presència lliure de l’acusat, que ja va complir condemna per robatori amb violència, i es troba en llibertat provisional.

Rovira  

El Ministeri Públic sosté que l’acusat, de nacionalitat espanyola, va tenir un enfrontament amb un altre pres, de 30 anys i nacionalitat grega, hores abans de la baralla fatal, però durant el qual no es van produir ferides.

No obstant açò, més tard el mort va entrar a la cel·la de l’acusat i aquest el va derrocar a punyades i va seguir propinant-li puntades en el tronc i el cap fins que altres presos van advertir el que succeïa i van avisar als funcionaris.

A conseqüència d’aquests colps, segons l’acusació del Ministeri Públic, el reclús de nacionalitat grega va patir un “greu traumatisme cranioencefàlic, fractura de la mandíbula dreta, fractura facial, contusió hemorrágica en el tors i una contusió en la mà dreta”.

Aquestes lesions, per les quals va ser ingressat en un centre hospitalari, van evolucionar malament i van provocar la seua mort el 19 de maig, afig el fiscal.

La família del mort ha renunciat a personar-se en aquesta causa, de manera que únicament la Fiscalia exerceix acusació en aquest cas.

La defensa de l’agressor ha demanat el lliure sobreseïment o, si escau, una condemna de dos anys per lesions, per entendre que aquest va actuar en defensa pròpia davant un atac amb arma blanca per part d’una persona “pendenciera” i amb antecedents per fets similars.

Argumenta a més aquesta part que la defunció de la víctima es va produir per una infecció en la sang i no de forma directa per les lesions que li va produir l’acusat en la baralla.

PublicitatJuega Limpio Orihuela