La Fiscalia demana 3 anys de presó per als 8 acusats de l’accident de Metrovalencia

La Fiscalia ha demanat tres anys i set mesos de presó per a la exgerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana i per als altres set processaments en la causa de l'accident de metro de València del 3 de juliol de 2006, en el qual van morir 43 persones i altres 47 van resultar ferides.

La Fiscalia ha demanat tres anys i set mesos de presó per a la exgerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana i per als altres set processaments en la causa de l’accident de metro de València del 3 de juliol de 2006, en el qual van morir 43 persones i altres 47 van resultar ferides.

Així consta en l’escrit de conclusions provisionals presentat per la Fiscalia Provincial de València davant el Jutjat d’Instrucció número 21, que ha conclòs la instrucció de la causa i ha processat a vuit exdirectius de l’empresa pública FGV.

El Ministeri Fiscal considera que els fets serien constitutius de 43 delictes d’homicidi, per imprudència greu professional; 37 delictes de lesions, per imprudència greu professional; i un delicte contra els drets dels treballadors, en la seua modalitat de seguretat i higiene en el treball.

Per açò sol·licita la pena de tres anys i set mesos de presó per als vuit processats, acompanyats de la inhabilitació especial durant cinc anys i mitjà per a l’exercici de càrrec directiu en empresa pública o privada en el cas de la exgerent, i per a l’exercici de professió relacionada amb el transport de viatgers en els altres set processaments.

Així mateix, demana que es declare la responsabilitat civil directa de la companyia Zurich Espanya SA, i subsidiària de Ferrocarrilsde la Generalitat Valenciana.

Publicitat