Presó sense fiança per al pare dels dos xiquets trobats morts a Godella

El titular del Jutjat d'Instrucció número 4 de Paterna ha decretat l'ingrés a la presó provisional, comunicada i sense fiança, per a l'home detingut a Godella pel suposat assassinat dels seus dos fills, un xiquet de tres anys i mig i un bebé de cinc mesos.

El pare dels dos xiquets trobats morts a Godella ix aquesta vesprada dels jutjats de Paterna després de prestar declaració. EFE

Segons el Tribunal Superior de Justícia valencià, abans d’aquesta compareixença, en la qual el sospitós s’ha acollit al seu dret a no declarar després de romandre quasi tota la jornada en dependències judicials, el jutge ha pres declaració a dos testimonis.

L’instructor té previst interrogar aquest diumenge, igualment en qualitat d’investigada en el marc d’aquest procediment sumarial, a la mare dels xiquets, que segueix detinguda a l’hospital de Llíria.

Segons fonts pròximes a la investigació i a l’espera que l’autòpsia determine les causes de la mort, els cadàvers dels dos menors presentaven colps al cap.

Les mateixes fonts han assenyalat que pel que sembla la dona pateix desequilibris mentals i tenia al·lucinacions, i el dia de la defunció dels xiquets va tindre un brot psicòtic.

La dona va ser traslladada aquest divendres a l’hospital de Llíria per a ser sotmesa a un examen d’especialistes que determinara si estava en condicions mentals de prestar declaració, sense perjudici que en un futur i en cas que se sol·licite per l’autoritat judicial, puga ser sotmesa a noves proves, per part de mèdics forenses, amb la finalitat de valorar la seua imputabilitat.

Les localitats valencianes de Rocafort i Godella viuen aquest dissabte la segona de les tres jornades de dol per aquests assassinats.

Les víctimes havien sigut objecte de seguiment amb anterioritat per part de la Policia Local de Godella, localitat en la qual residien (si bé el major estava escolaritzat en el veí municipi de Rocafort), després d’un avís rebut per familiars.

Els agents van constatar que l’avís responia a un “conflicte relacional amb membres de la família extensa” i que tant els pares com els menors “estaven en bones condicions”.

A més, la mare dels menors va ser detinguda per la Policia Nacional el 9 de juny de 2011 en els voltants de les Corts, on es manifestava durant una protesta dels “indignats” del 15M coincidint amb la sessió constitutiva de la huitena legislatura del parlament autonòmic.

Agents de la policia científica de la Guàrdia Civil van continuar fins al divendres amb les seues perquisicions en la zona, especialment a l’interior de la casa abandonada, que la família ocupava de forma il·legal, i en els voltants dels dos llocs en els quals els menors van ser enterrats.

Publicitat