15.2 C
Valencia

Condemnada a presó permanent revisable la parella acusada d’assassinar a un xiquet de dos anys a Elx

Va morir en ser escanyat durant una de les habituals pallisses que li donava el company sentimental de la seua mare, qui no va fer res per impedir-ho.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La Secció Setena de l’Audiència Provincial d’Alacant, amb seu desplaçada a Elx, ha condemnat a presó permanent revisable a la parella acusada d’assassinar en 2018 a un xiquet de dos anys, fill de la processada.

La sentència, que pot ser recorreguda en apel·lació davant la Sala civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, declara a la mare del menor i al seu company sentimental autors d’un delicte d’assassinat amb agreujant de parentiu i d’un delicte de maltractaments habituals amb agreujant de traïdoria.

Els fets, declarats provats conforme al veredicte d’un jurat popular, van ocórrer en el domicili familiar, a la ciutat d’Elx, on la parella residia al costat del menor. Segons la sentència judicial, en diferents dies, l’acusat va exercir força física sobre el xicotet, que no tenia capacitat per a defensar-se donada la seua curta edat, “propinant-li tota mena de pallisses i colps (galtades, punyades, etc.) en diferents parts del cos”.

L’acusada, malgrat conéixer esta situació, “ho consentia” i no feia res per a evitar-ho. El 13 de setembre de 2018, l’home, malgrat conéixer l'”alta probabilitat que es poguera produir la mort del menor i acceptant-lo”, va propinar una nova pallissa al xiquet.

- Publicitat -

En concret, li va donar galtades i punyades i va arribar fins i tot a estampar-ho contra alguna superfície. Així mateix, li va oprimir el coll amb tanta intensitat que li va impedir respirar i li va fer perdre la consciència.

La mare, que estava en l’habitatge mentre es produïa l’agressió, “ho va consentir, no fent res per a protegir al menor i impedir-ho”, agrega la resolució de l’Audiència. Els processaments, en adonar-se de la gravetat de l’estat del xiquet, el van traslladar a l’Hospital del Baix Vinalopó, on va morir el 17 de setembre. L’autòpsia va determinar que la causa principal de la defunció va ser una encefalopatia anòxica per escanyament.

- Publicitat -

Els metges van poder constatar a més les diferents lesions que presentava el cos del xicotet, com a hematomes, eritemes o fractures, a causa dels maltractaments que patia de manera habitual.

La magistrada que va dirigir este judici amb jurat el mes de setembre passat imposa a tots dos acusats -a ell com a autor directe i a ella com a autora per omissió- presó permanent revisable pel delicte d’assassinat i tres anys de presó pel delicte de maltractaments habituals.

Així mateix, els condemna a indemnitzar conjuntament i solidàriament amb 150.000 euros al pare biològic del xiquet i amb 70.000 a l’àvia paterna, en concepte de danys morals. També hauran de pagar prop de 7.000 euros a la Conselleria de Sanitat per l’atenció mèdica prestada al menor.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,650FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma
- Publicitat -Apunt

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià