Presó provisional sense fiança per al detingut que va empényer per la finestra a la seua parella

El Jutjat de Violència sobre la Dona número 1 de Sagunt ha ordenat presó provisional, comunicada sense fiança per al detingut per empényer per la finestra a la seua parella, a la qual tenia prohibit acostar-se.

Respecte a la filla de quatre anys de la parella, el jutge ha estimat la petició de la Fiscalia i també ha acordat atribuir la pàtria potestat en exclusiva a la mare, que ja tenia la guarda i custòdia, i suspendre el règim de visites que tenia el detingut.

PublicitatTroballengua  

El magistrat li imputa un delicte d’homicidi en grau de temptativa, lesions i trencament de condemnada.

A més de la presó provisional, es manté la prohibició d’acostar-se a Sagunt, d’acostar-se a la víctima a menys de 500 metres i de comunicar-se amb ella per qualsevol mitjà, mesures de protecció vigents des del mes de juliol, quan la víctima li va denunciar per maltractaments.

Se li imputa un delicte de trencament perquè té, com a mesura cautelar, una ordre d’allunyament en vigor des del 28 de juny de 2017, després que la dona denunciés diversos episodis de violència davant el Jutjat de Violència sobre la Dona número 1 de Sagunt.

En aquella ocasió, el jutge, que li imputava un delicte de maltractaments, li va imposar la prohibició de residir o acostar-se a Sagunt, tal com van sol·licitar el fiscal i l’acusació particular.

El magistrat va convocar la vista en la qual les parts poden sol·licitar la presó del detingut. Ni Fiscalia ni l’advocat de la víctima ho van sol·licitar. Si les acusacions no sol·liciten presó, el jutge no pot acordar-ho. Va quedar en llibertat.

Així, en el seu acte del mes de juny, el jutge explicava que “en el present cas si bé existeixen indicis bastants per estimar responsable criminalment del delicte de maltractaments en l’àmbit familiar a J. L. S. S., al no haver-se sol·licitat la presó per cap de les parts, és procedent acordar la seua llibertat provisional”.

No obstant això, a més del desterrament sol·licitat per les acusacions, el magistrat li va imposar la prohibició d’acostar-se a la víctima a menys de 500 metres i de comunicar-se amb ella per qualsevol mitjà. Estava obligat a comparéixer periòdicament en el jutjat.

El jutge va acordar igualment mesures civils: va atorgar a la mare la guarda i custòdia de la filla de tots dos, menor d’edat, i l’ús de l’habitatge familiar.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat Valenciana