Blanch (PSPV-PSOE) afirma que “el nous pressupostos són els més socials”

L’executiva provincial activa en xarxes la campanya #CastellóÉsSocialista per a difondre les grans inversions que a les comarques de Castelló.

El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic, Ernest Blanch, ha valorat el fet que el passat 1 de gener entraren en vigor els Pressupostos Generals de l’Estat per al 2021 per ser els pressupostos “més socials de la història i amb els quals hi haurà més igualtat, més justícia social i més serveis públics”. “Són uns pressupostos preparats per a guanyar en competitivitat, per a superar la pandèmia sense que ningú es quede enrere, i per a, d’una vegada per totes, posar fi als conters dels retalls i l’austeritat als que el PP ens ha condemnat durant anys”, ha afegit.

Blanch ha ressaltat que són “els millors comptes per a la província de Castelló on les inversions per a les nostres comarques augmenten en un 83% per a les nostres comarques. Cal recordar que en 2018, amb el PP, la província de Castelló va comptar amb 133 milions d’euros i, ara, amb el govern progressista de coalició de Pedro Sánchez la inversió serà de 242,98 milions. Així, la inversió per habitant passa de 231 euros del PP a 427 euros amb el PSOE, a més que aconseguixen el percentatge d’inversió del 10%, que correspon en proporció a la població. 

A més a més, l’executiva provincial ha impulsat en les xarxes socials la campanya #CastellóÉsSocialista per a difondre les grans inversions que el partit socialista farà a les comarques de Castelló.

Blanch ha assenyalat que “són uns conters que reforçaran el sistema públic de sanitat, la ciència, l’educació, assolirà més justícia social i impulsarà de manera decisiva l’avanç cap a un model econòmic més verd, sostenible i competitiu”. “També estos pressupostos són una reparació del desmantellament i oblit dels fonaments de l’estat de protecció social que durant anys ha perpetrat la dreta i, amb este pressupost, reconstruïm, modernitzem i enfortim l’escut social perquè ningú es quede enrere”, ha afegit.

El secretari provincial ha destacat que “l’essència del partit socialista és vetlar pel benestar de les persones en temps difícils i enmig d’esta partida contra la pandèmia, el partit socialista aposta i protegix a les persones, metre en altres crisis sols es van preocupar per salvar als bancs”.

Finalment, Blanch ha assenyalat que el PGE de 2021 tampoc no oblida infraestructures importants per a la província amb projectes com la connexió de la CS-22 amb la dàrsena sud del port de Castelló, les obres a la A-68 en Vinaròs, el projecte de la N-232 de Masia de la Torreta a Morella, la protecció de la costa a Almenara i la nova seu de l’arxiu històric provincial de Castelló, entre altres, que seguixen endavant.CatalanSpanish