Les depuradores a la província suposen el 70% del pressupost destinat a aigua, residus i sostenibilitat

El diputat de Cicle integral de l'Aigua, Renovables, Residus i Reciclatge, Ignasi Garcia ha presentat les partides d'esta àrea que fomentarà també l'Educació Ambiental i que aposta per les 'electrolineres'

Més, d’un de cada 10 euros que invertirà la Diputació l’any vinent als municipis castellonencs anirà destinats a temes d’aigua, residus i sostenibilitat. Això vol dir que 14,5 milions d’euros, un 10,4% del pressupost total, conformen la inversió que el diputat provincial de Cicle integral de l’Aigua, Renovables, Residus i Reciclatge, Ignasi Garcia, ha presentat este dimecres.

Entres les línies pressupostàries més importants d’esta àrea destaquen els 4,3 milions destinats a la creació de depuradores en municipis de menys de 5000 habitants, com ara ArgelitaZorita o Pavies, entre altres. Una xifra a què cal sumar-li els 5,7 milions de manteniment de les depuradores ja existents així com de les millores necessàries.

Rovira  

D’altra banda, pel que fa a l’abastiment d’aigua, es preveuen 1,3 milions entre els quals destaquen els 800.000 euros destinats al Pla d’Emergències Hídriques. A més, dins d’esta partida, Garcia ha destacat una dada que parla precisament de la perspectiva mediambiental i la transversalitat que s’està tractant de portar a terme entre distintes àrees de la ‘nova’ Diputació, i és que 70.000 euros seran per instal·lar fonts públiques als municipis. “Això vol dir que encara que siga una inversió menuda però serveix per a oferir-li a la gent la possibilitat que puga anar amb la seua cantimplora o ampolla a reomplir-la i reduir així l’ús de plàstics”, ha destacat el diputat.

També dins de la mateixa filosofia del foment de la sostenibilitat, dins de l’apartat de Residus i Reciclatge en què s’invertiran 1,9 milions d’euros, hi haurà 200.000 destinats a l’educació ambiental, “perquè si volem convertir la Diputació en una Diputació Educadora, caldrà que formem també”. Dins d’este apartat de residus i reciclatge, el responsable de l’àrea ha destacat “l’increment en la partida de plantes de purins que és un dels principals problemes de la província”, i a la que es destinaran 290.000 euros.

Altres apartats d’este pressupost global del Cicle integral de l’Aigua, Renovables, Residus i Reciclatge, també es contemplen 550.000 euros per energies renovables o l’aposta de la Diputació per la instal·lació d’electrolineres’ als pobles de la província que així ho sol·liciten i per a la qual la Diputació es reserva 280.000 euros.

PublicitatJuega Limpio Orihuela