24.6 C
Valencia

La Diputació ‘del canvi’ incrementa un 3,8% els pressupostos “més socials i municipalistes”

Ajudar els municipis augmentant els seus recursos i deixar-los "llibertat" perquè trien en què volen invertir els diners són dos dels principis en què segons el president, José Martí, s'han basat estos conters que arriben als 148,9 milions d'euros.

- Publicitat -AVL

“Més recursos, més inversió, més territori, més sostenibilitat, més benestar…” i així fins a vuit punts. Estos són alguns dels eixos en què segons el president de la Diputació de Castelló, José Martí, es basen els “primers pressupostos de la Diputació del Canvi” que s’han presentat este dijous públicament en termes globals.

En total, són 148,9 milions d’euros, el que suposa 5,7 milions més que el 2019. És a dir, un increment del 3,8% respecte a l’últim exercici. Per a traure estes xifres, cal dir que per primera vegada, la Diputació s’adhereix al Fons de Cooperació als Municipis, aportant 5,6 milions d’euros, quantitat idèntica a la que aportarà la Generalitat i que permetrà que els Ajuntaments reben un total d’11,2 milions d’euros. Però, com ha reiterat el president, el més important pot ser no són únicament les xifres sinó que el fet que seran els municipis destinataris “qui decidisquen en què es gasten els diners”.

Així, els pressupostos que planteja la Diputació pel 2020 també mantindran la quantia del Pla 135 a la que sumaran els quasi 20 milions d’inversions en carreteres, camins, pistes, parcs de bombers, sanejament i depuració d’aigua previstos ja en les diferents partides. I a més, com ha anunciat José Martí, dins d’eixe Pla 135, per afavorir els municipis “s’intentarà introduir variables de discriminació positiva que puguen afavorir els nuclis en perill de despoblament o aquells més menuts, sempre seguint en la nostra línia d’estudiar totes les demandes de tots els pobles de la província”.

Pel que fa al vessant social, tant José Martí, com el seu soci al govern de la Diputació,  Ignaci García, també han destacat que estos “són els pressupostos més socials de la història de la Diputació, augmentant en més de 2 milions d’euros els fons destinats a Benestar Social, que passen de 3,7 milions a 5,7”.

Amb tot, el diputat d’Hisenda, ja ha reiterat que “tot i l’esforç realitzat”, la diputació haurà de plantejar-se un Pla Econòmic Financer”. És a dir, que a partir del 31 de desembre, amb els conters tancats i per tant amb xifres reals sobre la taula, la institució provincial al primer trimestre del 2020 es veurà obligada per Llei a fer eixe Pla Econòmic Financer del qual haurà de donar conters trimestralment.

En este punt, el president de la Diputació ha lamentat que esta mesura no seria necessària de no ser per la Llei “a la que estem sotmesos i que ens impedeix tocar els 31,7 milions de romanents que tenim”.

NOVETATS I CANVIS

Tot i que la presentació d’este dijous era la de les grans xifres que s’anirà detallant els dies vinents però sí que s’han anunciat alguns dels punts o eixos sobre els quals es treballarà. Com a novetat, José Martí ha anunciat que “per primera vegada hi ha partides específiques destinades a la Igualtat de Gènere”, fet que també ha celebrat Ignaci Garcia.

I respecte a aquelles coses que es suposa que el nou equip diu voler fer desaparéixer, a l’apartat de transparència, han destacat la voluntat d’acabar amb el clientelisme i les adjudicacions ‘a dit’ i “crear diferents línies de subvencions per concurrència competitiva, seguint criteris d’imparcialitat i objectivitat”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,764FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Declarat a Sueca altre brot de covid-19 per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 157 persones malaltes

Ontinyent suma un altre dia amb brots de coronavirus, esta vegada amb 9 contagiats

Els contagiats de hui han sigut a través d'un contacte social.

Detectats a Castelló 5 brots de coronavirus en un dia amb 16 contagiats per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 1315 persones malaltes

Detectat un brot de coronavirus a Sant Mateu per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 15 persones malaltes

Detectat un brot de coronavirus a una empresa d’Alberic

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 57 persones malaltes.
- Advertisement -

: Valencià