Presenten un esborrany de pressupostos 2021 dirigit a l’impuls econòmic i social de l’Alcora

Els comptes ascendeixen a 15,3 milions d'euros i serviran per a millorar la localitat i continuar fent front a la covid-19.

El regidor d’Hisenda i Promoció Econòmica, Robert Tena, han donat a conéixer este matí l’esborrany del pressupost municipal per a 2021, uns comptes que ascendeixen a 15,3 milions d’euros, un 4% superiors als de 2020.

El document ja ha estat presentat als grups municipals de l’oposició i està previst que s’aprove en el pròxim Ple, que se celebrarà a la fi d’este mes de novembre.

En l’acte informatiu, Tena ha detallat diversos dels principals aspectes de la proposta de pressupost, de la qual ha subratllat que “reflecteix el compliment dels compromisos anunciats en estos mesos pel Govern municipal i que s’inclouen dins del Pla d’Impuls Econòmic i Social de l’Alcora, dirigit a reactivar la localitat i continuar fent front a la crisi socioeconòmica derivada de la pandèmia de la covid-19”.

Així, entre altres mesures, en 2021 s’aplicaran noves bonificacions i s’augmentaran les existents en impostos com l’IBI (per als immobles d’ús residencial destinats a lloguer d’habitatge amb renda limitada per una norma jurídica i per a famílies nombroses), l’IAE (per a noves activitats empresarials i per a la contractació de personal indefinit) i el ICIO (per a les obres en les quals s’incorporen sistemes per a l’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia solar). Per a això, ja s’ha aprovat la modificació de les corresponents ordenances fiscals.

També s’ha inclòs una partida econòmica per a ajudes a autònoms, a més d’una línia d’ajudes específica per a aquells autònoms que hui en dia no han pogut reprendre la seua activitat professional de manera continuada, com és el cas del sector de l’oci nocturn, i una partida d’ajudes per a emprenedors amb l’objectiu d’afavorir la creació de nous negocis.

A més, com també es reflecteix en el Pla d’Impuls Econòmic i Social, s’augmenten els recursos destinats a accions socials i s’incrementen en un 25% les ajudes econòmiques individuals respecte a les atorgades durant 2020 per tal de reforçar la protecció social de les persones en situacions de vulnerabilitat, en les quals manquen dels mitjans per a cobrir les seues necessitats bàsiques.

Un altre dels punts destacats en la presentació pressupostària ha sigut el corresponent a inversions, capítol en el qual destaquen els projectes del pla Edificant per a la millora d’instal·lacions educatives –ampliació de l’IES Ximén d’Urrea i construcció d’un gimnàs en el CEIP Grangel Mascarós–, la rehabilitació del Castell de l’Alcalatén i el projecte més votat pels veïns i veïnes a través dels pressupostos participatius.

A més, entre altres actuacions, s’inclouen la renovació del parc situat enfront del consistori (Jardins de la Vila, baix del parc de Playmobil), el condicionament de la piscina de Sant Vicent i la creació d’una zona d’autocaravanes en este mateix paratge.

Accions de prevenció contra la covid, programes per al foment de l’ocupació, iniciatives per a incentivar l’economia local com són les ajudes per al canvi de banyera per dutxa, que es reeditaran després de l’elevada participació en la convocatòria d’enguany, les ajudes per a la rehabilitació de façanes, la inclusió d’ajudes per a guarderia en les subvencions dirigides a estudis no obligatoris i el reforç de la neteja en els centres educatius, ocupen també un lloc preferencial en este esborrany de pressupostos.

Així mateix, el Govern municipal continua apostant pel servei de manteniment de vies públiques i camins, amb l’objectiu de millorar el dia a dia dels veïns i veïnes.

CatalanSpanish