El preu del lloguer a la Comunitat Valenciana puja un 1,56% pel que fa a l’any passat

D'esta manera, la Comunitat Valenciana va ser la sisena autonomia amb la mensualitat més cara per als llogaters.

Publicitat

El pis tipus de lloguer a la Comunitat Valenciana va registrar al desembre del 2019 una superfície mitjana de 125 metres quadrats i una renda mitjana de 896 euros mensuals, la qual cosa va suposar un increment anual de l’1,56%, el segon més contingut del país, segons pisos.com.

No obstant açò, respecte a novembre el preu va caure un 0,32%, trimestralment va decréixer un 0,32% i semestralment va llançar la major retallada nacional: un -6,86%, segons les mateixes fonts.

PublicitatRovira  

D’esta manera, la Comunitat Valenciana va ser la sisena autonomia amb la mensualitat més cara per als llogaters, per darrere de Madrid (1.744 €/mes), entre d’altres. Per la seua banda, el pis tipus de lloguer a Espanya va tindre al desembre una superfície mitjana de 124 metres quadrats i una mensualitat mitjana de 966 euros, la qual cosa va marcar una caiguda mensual del -2,03% i una trimestral del -1,63%. No obstant açò, l’últim semestre, va créixer un 2,44%; i interanualment, es va incrementar un 8,54%.

VALÈNCIA, NOVENA CAPITAL ESPANYOLA MÉS CARA

La província d’Alacant (0,82%) va marcar un ascens contingut, mentre que Castelló (-1,17%) i València (-2,47%) es van ajustar de forma intermèdia. Interanualment, totes les províncies de l’autonomia van pujar, i va ser Castelló, amb un 7,64%, el major ascens de la regió.

Per la seua banda, València va ser amb 973 euros de renda mitjana mensual al desembre del 2019, l’octava província més cara d’Espanya. Alacant, amb 883 euros de mensualitat mitjana, va ser la dotzena en este mateix llistat i Castelló, amb 573 euros de mensualitat mitjana, va ser la més assequible de l’autonomia.

Quant a les capitals valencianes, Castelló de la Plana (0,12%) i Alacant (0,03%) van registrar pujades mínimes, mentre que València (-1,86%) va baixar de forma intermèdia.

D’un any a un altre, Castelló de la Plana (6,85%) va ser la capital valenciana que més va créixer. València (-0,26%) va ser la segona que menys es va ajustar del país, i Alacant (-3,88%) la setena que més ho va fer.

En l’apartat de rendes mitjanes mensuals, València, 998 euros al mes, va ser la novena capital espanyola més cara en lloguer, i Alacant, 918 euros al mes, la desé tercera. Per la seua banda, Castelló de la Plana, amb 684 euros al mes, va ser la més assequible de la regió.

PublicitatJuega Limpio Orihuela