27.9 C
Valencia

Els preus pugen un 0,4% a l’abril a la Comunitat Valenciana

L'Índex de Preus de Consum (IPC) va pujar un 0,4% a l'abril amb relació al mes anterior amb el qual la taxa interanual entra en negatiu fins al -0,9%.

- Publicitat -AVL

L’Índex de Preus de Consum (IPC) va pujar un 0,4% a l’abril amb relació al mes anterior amb el qual la taxa interanual entra en negatiu fins al -0,9%. Enguany este indicador està en el -1,2%, segons ha confirmat este dijous l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

A Espanya, els preus van pujar un 0,3% a l’abril amb relació al mes anterior i va retallar set dècimes la seua taxa interanual, fins al -0,7%, la qual cosa va portar a este indicador a entrar en taxes negatives per primera vegada des d’agost del 2016 i al seu menor taxa des de juny d’eixe mateix any.

L’INE ha explicat que la declaració de l’estat d’alarma ha provocat una situació “inèdita” en la producció de l’IPC del mes d’abril, ja que és la primera vegada que una part considerable dels béns i servicis de consum no estan disponibles per a la seua adquisició o només ho estan a través de la web. A açò cal afegir que la recollida dels preus s’ha hagut de realitzar íntegrament per mètodes telemàtics. Així, per al càlcul de l’IPC del mes d’abril s’han hagut d’estimar el 30% dels preus.

Així, a l’abril els preus van pujar respecte al mes anterior Vestit i calçat un 12,8%, Aliments i begudes no alcohòliques un 1,6%, Oci i cultura un 0,9%, Hotels, cafés i restaurants un 0,6% i Parament un 0,3%. Per contra, Transport van baixar un -3,4%, Habitatge un -2,2%, i Comunicacions un -0,2%. Begudes alcohòliques i tabac, Medicina i Ensenyament es van mantenir invariables.

Per la seua banda, en termes interanuals els majors descensos es van registrar en Habitatge un -7,5, Transport un -7,4, i Oci i cultura i Parament un -0,3%, mentre que Aliments i begudes no alcohòliques van pujar un 3,8%, Ensenyament i Hotels, cafés i restaurants un 1,7%, Medicina un 1,1%, Vestit i calçat un 1%, Begudes alcohòliques i tabac i Comunicacions un 0,5%.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,716FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Alfafar aprovarà per ple el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima

L'aprovació del Pla d'Acció per al Clima i l'Energia Sostenible (PAUS) respon al compromís adquirit en adherir-se el consistori al Pacte d'Alcaldes.

Paterna aconsegueix un acord històric de fusió entre cinc clubs de futbol locals

La fusió es materialitzarà al llarg d'esta temporada per a ser efectiva en la de 2021-2022

Ondara detecta un nou brot de coronavirus en una empresa local

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 46 persones malaltes

Massamagrell detecta un nou brot de coronavirus en una empresa local

Es tracta d'un més dels nombrosos brots que continuen creixent en la Comunitat Valenciana des de l'inici de la pandèmia

Sanitat declara que hi ha un brot de coronavirus a Navarrés en “un ámbit educatiu”

Se tracta d'un focus dins "l'ámbit educatiu" però la Conselleria de Sanitat no ha donat dades de entorn a quin centre educatiu és.
- Advertisement -

: Valencià