Els preus a la Comunitat Valenciana pugen al novembre un 0,1%

L'Índex de Preus de Consum (IPC) va augmentar a la Comunitat Valenciana un 0,1 per cent al novembre.

L’Índex de Preus de Consum (IPC) va augmentar a la Comunitat Valenciana un 0,1 per cent al novembre pel que fa al mes anterior sobretot per la pujada de vestit i calçat. D’esta manera, la taxa interanual es va elevar un 0,3 per cent, segons les dades definitives publicades aquest divendres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

A l’àmbit nacional, l’IPC va pujar un 0,2 per cent al novembre en relació al mes anterior i va elevar tres dècimes la seua taxa interanual, fins al 0,4 per cent, tornant així a nivells del passat estiu.

Amb este avanç de tres dècimes, l’IPC interanual trenca amb l’atonia mostrada al setembre i octubre, mesos en els quals es va situar en el 0,1 per cent, i torna a pujar per primera vegada des de juliol.

Al novembre, la major pujada Vestit i calçat amb un 5%, Medicina 0,4%, Parament un 0,3%, Begudes alcohòliques i tabac i Ensenyament un 0,1%.

Per contra, els majors descensos van ser en Habitatge, que va baixar un 0,6%, Hotels, cafés i restaurants un 0,5%, Oci i cultura un 0,3%, Aliments i begudes no alcohòliques i un Transport 0,2%, Comunicacions un 0,1%.

ValenciàEspañol