Els preus pugen un 0,3% al novembre a la Comunitat Valenciana

Amb la dada de novembre, l'IPC interanual encadena la seua huitena taxa negativa consecutiva.

L’Índex de Preus de Consum (IPC) va pujar en la Comunitat Valenciana tres dècimes al novembre respecte a octubre, encara que va baixar un 0,7% en comparació amb el mateix mes de l’any anterior, segons les dades publicades per l’Institut Nacional d’Estadística.

Els preus en la Comunitat Valenciana van créixer un 0,3% mensual disparat per l’augment de la roba i el calçat (5%) pels últims efectes de l’entrada de la temporada d’hivern.

També van créixer en menor mesura els preus de l’habitatge (1,3%), degut quasi íntegrament a l’augment de l’electricitat; el parament (0,5) i la medicina (0,3), mentre que van romandre estancats begudes alcohòliques i tabac.

Per contra, van abaixar els preus d’hotels, restaurants i cafés (-0,2%); els aliments i begudes no alcohòliques (-0,1%) per la reducció de les fruites; oci i cultura, comunicacions i transports, també -0,1%. D’esta manera, en l’acumulat de l’any, els preus han caigut en la Comunitat Valenciana un -0,7%.

A Espanya, l’IPC va pujar un 0,2% al novembre amb relació al mes anterior i va mantenir la seua taxa interanual en el -0,8% pel fet que l’encariment de l’electricitat es va compensar amb el descens dels preus dels aliments i dels paquets turístics.

Amb la dada de novembre, l’IPC interanual encadena la seua huitena taxa negativa consecutiva.

CatalanSpanish