La Fiscalia veu delicte de prevaricació en el festival universitari de paelles de Montcada

La Fiscalia Provincial de València ha remés a els jutjats una denúncia sobre l'organització del festival universitari de paelles celebrat a Montcada el mes de març passat, per considerar que l'alcaldessa, Amparo Orts (PSPV), podria haver incorregut en un delicte de prevaricació en autoritzar-ho.

prevaricació

La Fiscalia Provincial de València ha remés a els jutjats una denúncia sobre l’organització del festival universitari de paelles celebrat a Montcada el mes de març passat, per considerar que l’alcaldessa, Amparo Orts (PSPV), podria haver incorregut en un delicte de prevaricació en autoritzar-ho.

Segons consta en l’informe del fiscal, “l’alcaldessa de Montcada va permetre la celebració del macrofestival ‘Paelles universitàries 2018′ a pesar que l’empresa no havia sol·licitat i obtingut la preceptiva llicència municipal per a la venda de begudes alcohòliques, ni la corresponent llicència municipal per al moviment de terres”.

Rovira  

Tot això, segons la Fiscalia era “necessari” ja que es van vendre begudes alcohòliques a l’interior del recinte i es van produir moviments de terres i demolició de murs per a condicionar el terreny per a la celebració del festival.

El festival va reunir unes 24.000 persones, segons les dades de l’organització, i des del Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat es va informar que almenys entre les 15 i les 18 hores s’havien registrat dues incidències de seguretat i 67 sanitàries, tres d’elles amb trasllat a l’hospital.

També es va produir la detenció d’un jove com a suposat autor d’un delicte d’agressió sexual durant aquest mateix festival, que va quedar en llibertat dies després.

“El ple no va recolzar la proposta de celebració de les paelles a Montcada des del primer moment per l’opacitat de l’equip de Govern capitanetjat per Amparo Orts”, sentència Miguel Gallego, portaveu del grup popular de la localitat, que ha informat sobre la seua voluntat de personar-se en la causa.

En aquest sentit, segons Gallego, el “secretisme” d’Orts va provocar una “gran tensió” en el municipi que es va saldar amb la dimissió dels dos regidors encarregats d’Urbanisme i Prevenció de Conductes Addictives.

“Fins als seus propis socis de Govern van abandonar el vaixell abans d’afonar-se amb ell. En el ple votem per majoria absoluta que no s’autoritzara la celebració de l’esdeveniment, però l’alcaldessa va actuar amb arbitrarietat i es va saltar l’acordat”, ha agregat Gallego.

PublicitatJuega Limpio Orihuela