Primer dia de vaga de taxi a la Comunitat amb serveis mínims gratuïts

Les ciutats de València i Alacant estan hui sense servei de taxi, la qual cosa ha sorprès als viatgers que han arribat a les estacions de trens o autobusos i que no coneixien l'existència de la vaga

Protesta de taxistes a València. EFE/Arxiu

El primer dia de la vaga de taxi a la Comunitat Valenciana ha sigut secundada al cent per cent dels vehicles i amb serveis mínims gratuïts per a malalts, per a persones amb mobilitat reduïda i per a atendre altres tipus d’urgències, segons han informat fonts de les organitzacions convocants.

Les diferents associacions del taxi de València i Alacant s’han sumat des de les 00.00 hores de hui als aturs i mobilitzacions que ja han iniciat ciutats com Madrid o Barcelona per a reclamar una limitació de les llicències de vehicles de transport amb conductor (VTC).

Les ciutats de València i Alacant estan hui sense servei de taxi, la qual cosa ha sorprès als viatgers que han arribat a les estacions de trens o autobusos i que no coneixien l’existència de la vaga.

Fuentes de les associacions del taxi han indicat que lamenten les molèsties que puguen ocasionar als usuaris, però han ressaltat que esta vaga de servei és l’única forma d’aconseguir les seues reivindicacions sobre la limitació de les llicències VTC.

Les principals peticions dels taxistes al Ministeri de Foment són limitar les llicències VTC a una per cada 30 taxis existents en l’actualitat, i que les competències en la concessió de llicències siga transferida a les comunitats autònomes.

Per a demà dilluns s’ha convocat una concentració a les 8 hores en l’aeroport de Manises, un dels llocs clau pel nombrós tràfic d’usuaris que inicien o acaben les seues vacances d’estiu.

Publicitat