1:09 pm - Wednesday, 27 May 2020

Realitzen el primer implant a Espanya d’una pròtesi en 3D a un home que portava 10 anys sense usar la mà

- Publicidad -Reciplasa Vila-real

S'ha reemplaçat l'escafoide humà per un implant biònic imprés segons les mesures de l'os de la monyica sana.

- Publicitat -AVL
- Publicidad -Coronavirus Matriculació
- Publicidad -Escalante GVAMobilitat
- Publicidad -CastelloTributs CaixaOntinyent
- Publicidad -CoronavirusOnda mascarillas
- Publicidad -
Borriana

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.

L’Hospital Universitari de la Ribera, a Alzira (València), s’ha convertit en el primer centre sanitari d’Espanya a implantar una pròtesi impresa en tres dimensions per a substituir l’os escafoide fracturat de la monyica d’un pacient.

Gràcies a la intervenció, el pacient podrà recuperar la mobilitat de la seua mà després de deu anys de pèrdua de mobilitat i força. La impressió, realitzada en titani, reprodueix amb precisió la funció de l’escafoide lesionat.

Este home, de 40 anys, patia des del 2009 una lesió del carp en la seua mà esquerra, la qual cosa li havia fet perdre de manera progressiva la mobilitat i força de la monyica, detalla la Conselleria de Sanitat en un comunicat.

Per tant, “sense este implant biònic, la lesió que patia hauria requerit soldar diversos ossos del carp –el que es coneix com a artròdesi– fins al punt de perdre quasi per complet la mobilitat de la mà”, com ha destacat Luis Aguilella, facultatiu del servici de Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica de la Ribera.

Amb l’implant es va reemplaçar l’escafoide danyat perquè, juntament amb la resta d’ossos, actuara en el moviment de la monyica, recuperant l’ús quotidià i natural de l’articulació. El projecte de planificació i reconstrucció de la pròtesi va ser desenvolupat per l’empresa espanyola Avamed Synergy, els enginyers biomèdics de la qual van treballar juntament amb el doctor en el disseny de l’implant.

L’empresa Techfit DS va realitzar la impressió de titani, d’aproximadament tres centímetres, amb les mesures exactes i mil·limètriques de l’escafoide lesionat. “En cas contrari, l’implant hauria fracassat”, ha subratllat l’especialista.

PRÒTESI A MESURA EN TITANI
Prèviament a la cirurgia, al pacient se li va realitzar un TAC de la mà sana amb l’objectiu de conéixer la grandària de l’escafoide. Una vegada processades les imatges es va realitzar una reconstrucció virtual en 3D des de la qual es va dissenyar la pròtesi a mesura en titani, amb acabat en espill, i es va fabricar mitjançant tècniques de reconstrucció tridimensional d’alta precisió.

La pròtesi havia de comptar amb una sèrie d’orificis distribuïts estratègicament per a fixar-la a la resta dels ossos mitjançant un tendó extret de l’avantbraç del pacient en el mateix acte quirúrgic. Tot açò va suposar un treball de revisions i perfeccionament proper als tres mesos, com ha relatat el CEO d’Avamed Synergy, Lucas Díez.

Per a l’implant del disseny 3D va ser necessària una complexa cirurgia de dues hores. A través de tres xicotetes incisions en la monyica del pacient es va extraure l’escafoide danyat per a després implantar la pròtesi de titani i estabilitzar-la amb un empelt tendinós.

“El sistema ossi de la mà és molt similar al funcionament d’un rellotge: si una de les peces falla o no és exacta, no pot haver-hi mobilitat, d’ací l’elevada dificultat tècnica d’este implant”. Per tant, “l’èxit resideix que s’ha aconseguit que una pròtesi, impresa amb material biocompatible, funcione com un os més de la mà”, ha afirmat el doctor.

Una vegada inserida en la monyica va caldre unir la impressió amb la resta d’ossos del carp mitjançant l’empelt de tendons entrellaçats en 360 graus a través de les perforacions, amb l’objectiu d’aconseguir un moviment harmònic de la pròtesi.

TORNARÀ A USAR LA MÀ EN DOS MESOS
Després de l’operació, el pacient ja ha iniciat una sèrie de sessions de rehabilitació per a recuperar la força completa de la seua monyica. La seua evolució actual és positiva, amb la previsió que recobre la funcionalitat de la mà als dos mesos de la intervenció.

Esta intervenció demostra que “la impressió de pròtesi 3D a mesura del pacient serà una de les millors alternatives en cirurgia traumatològica, ja que ofereix als pacients una solució ortopèdica que fins ara no existia”, ha ressaltat l’especialista. De fet, en l’Hospital d’Alzira hi ha altres dos pacients que rebran pròtesis personalitzades.

Els projectes de planificació virtual 3D de cirurgia complexa ajuden el procés de presa de decisió, mentre “el doctor guanya en seguretat i precisió, sent molt útils tant en reconstruccions traumatològiques com en processos quirúrgics oncològics”, ha destacat el director executiu d’Avamed Synergy.

Esta publicació està disponible en : Valencià

Rovira

També te pot interessar

Últimes notícies

El Ple aprova una modificació del PGOU per a l’obertura de la primera empresa de xampinyons de Vila-real

El canvi urbanístic farà possible que la Fundació Manantial, l'objectiu del qual és la inserció laboral de persones amb malaltia mental, instal·le la seua empresa agroalimentària a l'entorn de l'estació de tren.

Alacant comptarà des de l’11 de juny amb l’autocine més gran d’Europa

Està previst que òbriga al públic l'11 de juny en el recinte de Rabassa.

El PSPV-PSOE de Nules demana esclarir un suposat cobrament irregular d’activitats esportives

Els pagaments, que ascendeixen a més de 8.000 euros, s'haurien ingressat en el compte de l'empresa adjudicatària en lloc d'en el compte municipal.

Troben un nou jaciment amb restes de dinosaure a Morella

Un nou jaciment amb restes de dinosaure sauròpode ha sigut trobat en la Concessió Minera Vega del Moll en la Masia Palau de Morella.

La Policia Nacional reinicia l’expedició del DNI i del passaport

Es reobren les oficines de la Policia Nacional per tramitar el DNI i els passaports en totes les zones que entren en fase 2.

Esta publicació està disponible en : Valencià