Barceló: “La setmana pròxima finalitzarà l’administració en residències de la primera dosi de vacuna contra la COVID-19”

S'han rebut 30.000 noves dosis pero a centres de majors i diversitat funcional. La segona dosi se subministrarà a partir del 21 de gener.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública preveu finalitzar a principis de la setmana pròxima l’administració de la primera dosi de la vacuna enfront de la COVID-19 en les residències de la Tercera Edat i de persones amb diversitat funcional de la Comunitat Valenciana. La segona dosi se subministrarà a partir del 21 de gener en estos centres, tal com contempla el programa de vacunació enfront de la COVID-19.

Es compleix així amb el pla de treball dissenyat des de Sanitat perquè les persones que resideixen o treballen en centres de majors i en residències per a persones amb diversitat funcional hagen rebut la primera dosi en la primera quinzena de gener, segons ha confirmat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, al final de la reunió mantinguda este matí amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, per a avaluar la situació actual de la pandèmia.

Ana Barceló ha traslladat al President que, tal com estava previst, “entre el dilluns i dimarts de la setmana que ve ja s’haurà administrat la primera dosi de la vacuna a tots els residents i treballadors de centres de majors”.

A més, la vacunació s’ampliarà a partir de la setmana vinent a Atenció Primària, on es distribuiran dosi per a vacunar als/les professionals sanitaris. El personal sanitari integra el segon grup de vacunació enfront de la COVID-19, i anirà rebent la vacuna d’acord amb la disponibilitat de dosi. “Quan s’autoritze la vacuna de Moderna i s’inicie la seua distribució, es començarà a vacunar a personal sanitari d’hospitals”, ha afegit Barceló.

Fins llavors, Pfizer té el compromís d’entregar al voltant de 30.000 dosi setmanalment. Per províncies: Alacant, 10.000 dosi; 5.000 a Castelló i 16.000 per a la província de València. Complint aqueix compromís, esta setmana s’han rebut 30.000 noves dosis.

La Comunitat Valenciana va començar el  27 de desembre la vacunació enfront del coronavirus, amb 775 dosi de la vacuna de Pfizer en set residències de majors. Des de llavors, el programa s’està desenvolupant amb normalitat.

CatalanSpanish