Per primera vegada, Castelló serà seu del Fòrum de Ciutats per l’Ocupació

Castelló serà per primera vegada, seu del Fòrum de Ciutats per l’Ocupació, que té com a objectiu convertir-se en un marc estable de cooperació municipal de ciutats de més de 100.000 habitants en matèria d’ocupació.
La regidora d’Impuls de l’Activitat Econòmica de l’Ajuntament de Castelló, Patricia Puerta, ha explicat que, “es facilita l’aprenentatge mutu sobre la dimensió local de l’ocupació i l’intercanvi d’experiències nacionals i internacionals entre les grans ciutats espanyoles.
Tots els anys aquest Fòrum, celebra dues reunions, una al mes de maig i una altra en novembre, en la qual s’analitzen temes d’interés per als municipis integrants en aquesta xarxa i se senten les bases de les estratègies futures. “Es tracta d’una molt bona notícia, que Castelló aculla aquest fòrum estatal entorn de l’ocupació i mostra la voluntat del Govern municipal per posar en primer pla les polítiques d’ocupació com a eina per a millorar les oportunitats laborals”, ha subratllat la regidora.
En la reunió de Castelló, que se celebrarà els dies 9 i 10 de novembre, els ajuntaments participants centraran els seus debats en problemes comuns de l’ocupabilitat en l’àmbit local com la participació municipal en el programa de garantia juvenil i també en els nous objectius de la dimensió local de la política activa d’ocupació en el marc de l’Estratègia Espanyola d’Activació per a l’Ocupació 2017-2020.
La regidora Patrícia Porta ha destacat que “aquest fòrum s’ha consolidat al llarg de tots aquests anys com un espai per a l’intercanvi d’idees, accions, programes i mesures per a incentivar l’ocupació en l’àmbit municipal del qual s’extrauen bones pràctiques per a la seua aplicació en els diferents ajuntaments”.

PublicitatJuega Limpio Orihuela