Processat Pere Fuset per la mort d’un treballador en el muntatge dels concerts de Vivers

El regidor ha sigut processat per un presumpte delicte d'homicidi per imprudència greu i un altre contra la seguretat dels treballadors.

El jutjat d’Instrucció número 18 de València ha processat al regidor de Cultura Festiva i portaveu de Compromís a l’Ajuntament de València, Pere Fuset, per un presumpte delicte d’homicidi per imprudència greu i un altre contra la seguretat dels treballadors.
Es tracta de la causa oberta per l’accident laboral en el qual un treballador va morir durant el muntatge de les graderies per als concerts als Jardins de Vivers de la capital del Túria en l’estiu de 2017.

A més del regidor, en l’acte de procediment abreujat el jutge apareix com a processament l’Ajuntament de València, responsable civil subsidiari, a més de diverses persones físiques i jurídiques, entre elles l’Associació de Promotors Musicals de la Comunitat Valenciana i contractes i subcontractes que es van encarregar de l’organització de l’esdeveniment, segons han informat Europa Press fonts coneixedores.

L’instructor dona deu dies perquè les parts presenten els seus respectius escrits o sol·liciten la realització de més diligències i tres dies per a interposar recurs davant el mateix jutjat o l’Audiència. En este sentit, fonts de l’entorn del regidor Fuset han expressat a Europa Press la “disconformitat” amb el contingut de la resolució judicial i la intenció de recórrer.
Els fets van ocórrer a la fi de juny de 2017 i van transcendir el 4 de juliol d’aquell any.

L’operari va morir quan participava en els treballs de muntatge i instal·lació de les graderies per als concerts de Vivers. A causa del sinistre, la Inspecció de Treball va imposar a l’Ajuntament de València una sanció “molt greu” de 40.000 euros.

El regidor Fuset va declarar davant el jutge, en qualitat d’investigat, el mes de gener passat. En eixa compareixença va defensar que no va participar en les reunions preparatòries de l’esdeveniment que es van produir i que el procés va ser qüestió dels tècnics municipals i ell únicament signava com a responsable de l’àrea.
En eixa línia, va argumentar que és un mer regidor, que tot el relatiu al muntatge de les graderies era qüestió dels tècnics i que ell es limitava a signar.

EL JUTGE ES BASA EN L’INFORME DE LA INSPECCIÓ
No obstant això, el jutge instructor ha dictat acte de procediment abreujat, pas previ per a l’obertura de judici oral, i per a això s’ha basat en l’informe realitzat per la Inspecció General de Treball i incorporat a la causa.

El magistrat sosté en el seu acte que “no existia procediment d’adequada avaluació de riscos i adopció de mesures de protecció per al muntatge de les graderies”, la qual cosa “va ocasionar el sinistre fatal”. Ressalta el jutge que existeixen “indicis racionals de participació criminal en l’acusació de la defunció imprudent” per part del regidor responsable de Cultura Festiva, segons figura en l’acte i han confirmat fonts del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

Retrau també l’instructor el fet de “no haver exigit aportació a l’empresa contractada” de l’estudi de seguretat i salut del muntatge de les graderies “per qui va ocupar sense concurs parteix del domini públic” i per estes raons considera a Fuset partícip d’estos delictes.

CatalanSpanish