Produccions pròpies i internacionalització en la nova temporada del Teatre Escalante

Des de la Delegació de Teatres asseguren que segueixen lluitant per aconseguir una seu estable i definitiva per a este teatre

El Teatre Escalante ja ha dissenyat la que serà la seua temporada 2018-2019, que en esta ocasió comptarà amb tres espectacles de nova creació. A més, este curs tornarà a ser itinerant, amb cinc cicles que sumaran 18 espectacles distribuïts en diferents sales de la ciutat. La diputada d’Inclusió Social, Teatres i Memòria Històrica, Rosa Pérez, i el director artístic del Teatre Escalante, Josep Policarpo, han sigut els encarregats d’explicar la nova programació i de comunicar que se segueix treballant per a poder tenir una seu definitiva per a este teatre.

Programació pròpia

Josep Policarlo ha qualificat esta nova temporada com “la més ambiciosa artísticament” i “la més il·lusionant en tenir més apostes de producció i exhibició pròpies”. Este curs, la producció més costosa serà Yolo, dirigida per Policarpo, que serà un cant a la vida a través del circ. Segons ha explicat el propi director, “el circ està vivint una transformació molt gran” i a més, “hi ha molts professionals valencians que es dediquen a açò però no troben el suport necessari per a desenvolupar el seu talent”. Per açò, des de el Teatre Escalante han decidit dedicar-li un espai a esta disciplina.

D’altra banda, altra producció pròpia vindrà de la mà de Dacsa Produccions, que estrenarà del 3 al 24 de febrer Anna i la màquina del temps, una història de ciència-ficció on l’ús de les projeccions farà quasi real el viatge al futur de la protagonista. “La ciència-ficció connecta molt bé amb l’imaginari infantil. A més, la idea de proposar escenaris aparentment impossibles desperta la curiositat dels xiquets i xiquetes i crea expectació”, ha apuntat Policarpo.

L’última producció pròpia serà L’increïble assassinat d’Ausiàs March, de Crit Companyia de Teatre. Segons Policarpo, “es tenia clar que calia plantejar un format d’espectacle que acostara el poeta valencià als nostres joves”.

A més d’estes produccions pròpies, en els pròxims mesos haurà unes altres proposades procedents d’Itàlia, Bèlgica, Països Baixos i Portugal amb la voluntat d’obrir fronteres i materialitzar l’intercanvi entre els països europeus i el públic local.

Seu del Teatre Escalante

Per la seua banda, Rosa Pérez ha destacat el compromís amb la paritat que tenen des de la Delegació de Teatres. Per açò, esta nova temporada del Teatre Escalante tindrà tant en la direcció com en els equips de producció un 50% de dones.

En relació a la seu del Teatre Escalante, la diputada ha explicat que estan lluitant per a aconseguir una seu estable i definitiva. “No hem renunciat a aconseguir-la. En el que queda de legislatura volem assegurar-nos que existirà eixa seu”. Així mateix, Rosa Pérez ha comentat que s’està barrejant que un dels tinglats de la Marina puga ser la seu, “encara que és una opció que segueix oberta perquè l’última paraula la tenen els de Patrimoni”.

CatalanSpanish