La Universitat de València denuncia al professor que va dir frases masclistes

La vicerectora d'Igualtat de la Universitat de València, Elena Martínez, ha presentat una denúncia contra el professor acusat de proferir frases masclistes amb l'autorització i ratificació de les alumnes que van acusar al docent. 

rei

La vicerectora d’Igualtat de la Universitat de València, Elena Martínez, ha presentat una denúncia contra el professor acusat de proferir frases masclistes amb l’autorització i ratificació de les alumnes que van acusar al docent.

Així ho ha assegurat aquest divendres la rectora de la Universitat de València, MaviMestre, durant la inauguració d’una jornada sobre intervenció en violència de gènere, on ha realitzat una declaració institucional sobre el cas del professor de la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació al que acusen les alumnes.

Les estudiants han denunciat que el docent, que en l’actualitat es troba d’any sabàtic, ha dit frases com a “quines fresca anaves anit”, “com em posen aqueixos grititos” o “no fa falta que t’enrotlles en l’examen, ja ens podem enrotllar després en el meu despatx”.

Mestre ha explicat que el protocol de la Universitat assenyala que és necessari presentar una denúncia, en persona, a través d’un representant legal o per qualsevol membre de la comunitat universitària per a iniciar el procés intern de recerca, però sempre autoritzada per la denunciant.

Les alumnes “s’han sentit més còmodes” autoritzant i ratificant la denúncia que ha presentat la vicerectora d’Igualtat contra el professor, ha dit Mestre, qui ha assenyalat que les normes “no es fan per a tota la vida” i els casos que hi haja poden ajudar a millorar el protocol.

Ara es constituirà una comissió amb persones que tenen formació en gènere i s’inicia el procés de recerca intern per a elaborar un informe en un termini màxim de 45 dies que determine si hi ha incidits de risc o una falta i, en funció d’açò, es decidirà el resultat final.

Publicitat