4.8 C
Valencia

La pressió del professorat obliga a Hisenda a anunciar que rectifica sobre l’alta en nòmina

La Conselleria d'Hisenda va anunciar ahir que estaven treballant amb Educació per a solucionar el problema de l'alta en nòmina des de l'1 de setembre.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Segons el comunicat de la Conselleria d’Hisenda s’ha trobat la solució tècnica perquè el professorat interí i el de pràctiques cobre i cotitze els dies 1 i 2 de setembre. Recordem que aquest professorat va estar donat d’alta en nòmina i en la Seguretat Social a partir del dia 3 ja que l’1 de setembre era “inhàbil”, fet que crea un important perjudici tant econòmic com de cotització al col·lectiu, que afecta més de 14000 docents.

Des de finals d’agost STEPV està fent gestions en la Conselleria d’Educació per a resoldre el problema, un problema que com ja vam informar no depén d’Educació sinó d’Hisenda. Així i tot el Sindicat va arrancar el compromís a Educació que faria gestions amb Hisenda per resoldre el problema i que informaria pròximament en una mesa de negociació. Mentrestant, STEPV va ser el primer sindicat en presentar una denúncia a inspecció de treball el passat 14 de setembre i va iniciar una campanya de denúncies individuals per a pressionar a l’administració que ha tingut un seguiment important entre el personal afectat.

Aquesta campanya està sorgint efecte ja que la Conselleria d’Hisenda acaba d’anunciar que ha trobat la fòrmula que permetrà l’abonament de l’1 i 2 de setembre a tot el professorat afectat. STEPV també té constància que la Inspecció de Treball s’ha posat en contacte amb la Conselleria d’Educació per a abordar la qüestió.

Com ja va informar STEPV aquest cap de setmana hi ha sindicats que han criticat la campanya duta a terme pel Sindicat i estan apuntant-se guanys que en realitat no han aconseguit. Particularment curiosa resulta la informació que està distribuint UGT sobre la qüestió, en la qual s’atribueix que ha arribat a un acord amb el conseller d’hisenda en una reunió per a desbloquejar el tema. En primer lloc, es desconeix cap acció d’UGT respecte al tema i, en segon lloc, en les reunions bilaterals no se signen acords, sinó que això és matèria de mesa de negociació. Per tant, UGT intenta apropiar-se, de forma barroera, d’un èxit sindical quan no ha fet cap acció en tot el mes de setembre sobre el tema més que anunciar, de forma oportunista, que ho ha aconseguit en una simple reunió amb el conseller d’hisenda i, de pas, arrogant-se el dret a la negociació col·lectiva de forma unilateral.

- Publicitat -

STEPV ha sol·licitat aquest matí una Mesa Sectorial a la Conselleria d’Educació perquè s’aborde el tema i s’accelere l’alta en nòmina del personal afectat. També insta a solucionar de forma definitiva aquest tema, ja que el curs que ve l’1 de setembre serà diumenge.

El Sindicat atribueix la solució d’aquest problema absurd i injust a la pressió del professorat que ha reclamat els seus drets massivament presentant les denúncies a inspecció de treball, juntament amb la denúncia presentada per STEPV el 14 de setembre.

- Publicitat -

STEPV aconsella al personal afectat que encara no haja presentat la denúncia a Inspecció de Treball que es pose en contacte amb les persones permanents del Sindicat per a presentar-la, ja que fins que l’alta en nòmina a partir de l’1 de setembre no siga una realitat cal mantindre la pressió.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt Xixona

Segueix-nos

13,332FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Ayora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Comunitat Valenciana registra 1419 positius i 29 morts per coronavirus

Per províncies: 126 a Castelló, 398 a Alacant i 895 a València

Cullera presenta el seu pressupost més social per a fer front a la pandèmia

L’equip de govern traurà endavant uns comptes on aposta decididament pel benestar de les persones, congela novament els impostos i torna a reduir el deute

Torrent presenta una proposta de pressupostos per a 2021 amb la major despesa d’inversió en polítiques socials

El consistori augmentarà en més de 327.000 € el pressupost destinat a programes de Família, Serveis Socials i Foment de l'Ocupació.

Alfafar forma als seus comerciants a Administració Electrònica

L'ADL ha completat el curs "La signatura digital" dirigit a comerciants del municipi.

Nadal en valencià a Sagunt

L’Ajuntament edita 9.000 cartes als Reis d’Orient que es distribuiran en els col·legis de primària
- Advertisement -

: Valencià