L’oferta de 400 places decepciona al professorat interí del cos de mestres

Representants de STEPV i CPI es reuneixen amb el Secretari Autonòmic d’Educació per abordar la problemàtica de les adjudicacions de juliol.

mestres

Aquest matí s’han dut a terme les concentracions convocades per STEPV i la CPI (a la Conselleria d’Educació a València i a la Casa de les Bruixes a Alacant) com a continuació de les accions de protesta iniciades el 3 d’agost per a exigir solucions a la problemàtica del professorat interí del cos de mestres que no va ser adjudicat en juliol.

Recordem que la combinació de les oposicions massives, la repetició de centre i el requisit del B2 d’anglés en moltes places ha suposat una autèntica rebaremació de les borses que ha deixat centenars d’interins amb molts anys de serveis prestats sense plaça per al curs que ve.

En les concentracions s’ha exigit a la Conselleria que solucione aquesta situació i oferte les places necessàries perquè en la primera adjudicació de setembre aquest professorat afectat tinga vacant per al curs 2018/19.

Miguel Soler, Secretari Autonòmic d’Educació, ha atés una delegació de les dues organitzacions en la qual s’ha ratificat en l’argument que el professorat interí no ha sol·licitat totes les places del sistema per la qual cosa no els ha arribat plaça i que els qui tenen més de tres anys d’antiguitat hagueren obtingut plaça amb tota seguerat. Els representants de STEPV i CPI han qüestionat aquesta afirmació ja que només s’han ofertat 1.827 vacants i hi ha més docents amb més de tres anys d’antiguitat en la borsa del cos de mestres. Per tant, encara que tot el professorat interí haguera sol·licitat totes les vacants disponibles no hagueren obtingut plaça igualment, perquè hi ha més interins amb més de tres anys treballats que places ofertades.

STEPV i la CPI insten a la Conselleria d’Educació a deixar de culpar el professorat interí de la situació actual i a ofertar les places necessàries per garantir la continuïtat en el treball del col·lectiu, tal i com es van comprometre públicament en el seu moment. En eixe sentit, l’oferta anunciada de 400 places en el cos de mestres en les adjudicacions del 5 de setembre continuen sent insuficients per absorbir el personal no adjudicat.

Tant a Alacant com a València, el personal concentrat ha acordat continuar la mobilització els pròxims dies. A Alacant, hi haurà una sentada els dies 5, 6 i 7 de setembre a la porta de la Direcció Territorial (de 10 a 14h) i concentració a la Plaça de la Muntanyeta dilluns 10 de setembre a les 18 hores. A València, dimecres 5 de setembre a les 13 hores es convoca una nova concentració a la Conselleria, coincidint amb la publicació de les adjudicacions.

Publicitat