jueves, 28 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Vila-real premia els alumnes i professors de l’EASD i les empreses participants en el projecte d’arquitectura efímera

Gràcies a un conveni amb l’escola d’art valenciana s’ha dotat al singular edifici d’una nova imatge amb major personalitat i arrelament a través de flors de taronger de ceràmica, que s’han creat amb la col·laboració de l’empresa local.

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha lliurat els diplomes als alumnes i professors de l’Escola d’Art i Superior de Disseny (EASD) de València i a les empreses que han participat en el projecte d’arquitectura efímera per a identificar la Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC).

Una iniciativa que va començar a través de la signatura d’un conveni de 12.500 euros amb l’Escola i que ha finalitzat recentment amb la instal·lació de les peces de ceràmica en forma de flor de taronger creades expressament pels alumnes per a decorar la façana del singular edifici. El disseny definitiu sorgeix d’un workshop organitzat en el marc del conveni de col·laboració, del qual van eixir diferents projectes elaborats en grup.

L’alcalde ha diplomat els set projectes finalistes i també els dos guanyadors, que van ser Azahar, intervenció efímera basada en la instal·lació de xicotetes peces que simulen les flors del taronger, i Albedo, un element de senyalística que s’inspira en aquesta part blanca dels cítrics per a embolicar diferents punts de la BUC amb una làmina en pinça que identifica el nom de l’edifici. Tots dos projectes es van fusionar en un només que es va materialitzar fa escasses setmanes.

Així mateix, durant la sessió també s’ha fet un reconeixement a quasi una desena de professors implicats en la formació del centenar d’alumnes i l’impuls del projecte, tots de l’EASD de València, i a les empreses vila-realenques que han aportat la seua experiència en aquest conveni de col·laboració, materialitzant les peces i el seu muntatge.

Benlloch ha posat de manifest el treball en equip d’estudiants, professorat i empreses per a l’impuls d’un projecte innovador i singular que “suposa un abans i un després per a la nostra ciutat”. I és que, tal com indica, “la BUC és un edifici molt significatiu per als vila-realencs, ja que representa la modernitat i està estretament lligat a les nostres marques de ciutat i també a la nostra idiosincràsia com a poble que ha alçat la seua economia gràcies a la citricultura i la ceràmica”.

El primer edil ha agraït a les empreses col·laboradores la seua implicació per a fer realitat aquest projecte “del qual estem molt satisfets” i ha destacat “la creativitat d’aquests joves alumnes, que són el futur del disseny en la Comunitat i en la formació de la qual volíem implicar-nos, ja que durant la seua estada a la ciutat han demostrat la seua vàlua i originalitat i gràcies a ells s’han posat sobre la taula diferents projectes d’intervenció de millora de l’entorn urbà molt interessants”, conclou.

Últimas noticias

Contenido relacionado