9.6 C
Valencia

Més del 90% de professors de centres concertats de la Comunitat afirmen que no els han fet prova de COVID19

FSIE CV ha fet una enquesta a més de 800 professors. Les dades revelen que la majoria té por de contagiar-se i que des de Conselleria no els proporcionen suficient material preventiu.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Segons l’enquesta de FSIE-CV realitzada a més de 800 professors en l’última setmana de setembre, huit de cada deu treballadors dels centres concertats no se senten segurs i demanen test periòdics i més personal sanitari. De fet, asseguren que el responsable de COVID19 en molts centres és un professor i no un doctor o infermer.

A més, el 91,2% dels professors afirma que no els han fet cap prova de detecció de coronavirus, per part de Conselleria de Sanitat, abans de començar el curs. És un fet que consideren inacceptable perquè “la realització d’estes proves periòdiques és molt important per a controlar possibles brots en els centres escolars”. Des de FSIE CV afirmen que només al 6% els han realitzat un test serològic, al 2% un test ràpid i a penes el 0,8 un PCR.

- Publicitat -

D’altra banda, el 80% dels docents lamenten “no tindre ni un minut de descans en la seua jornada” i el 33,5% reconeix que sovint necessita ajuda a l’aula i ningú pot entrar a ajudar-lo”. És més, reclamen més personal sanitari en els centres educatius per a garantir la seguretat a les aules.

“Els professors estan esgotats, estressats i preocupats. Demanem més seguretat i mitjans per als col·legis. Hi ha molta por”, afirma Juanma Martínez, President de FSIE CV.

- Publicitat -

No obstant això, recalca que l’esforç continu dels docents juntament amb el dels equips directius és indiscutible, amb la finalitat de gestionar este curs escolar en les millors condicions.

Quant al material de protecció per als docents, l’enquesta revela que el 78% dels professionals compren les seues pròpies màscares, mentre que només al 22% li les proporciona el seu centre de treball.

“Reclamem que es proporcione als docents equips EPI i màscares FPP2 suficients per a cada setmana. I que se’ls considere grup d’alt risc”

Juanma Martínez, President FSIE CV
- Publicitat -

No hi ha dubte de l’esforç que els professionals de l’educació realitzen diàriament per en els centres escolars. La combinació de docència presencial i en línia (implantada durant l’Estat d’Alarma) suposa una càrrega extra de treball diari. Treballen més hores que encara ni han cobrat, baix més estrés i tensió, i sota un halo de por i preocupació constant davant possibles contagis”.

Per tant, reclamen mesures més eficaces, com la d’implantar la jornada contínua en tots els centres com a mesura de control de contagis, ja que evita les entrades i eixides del centre. No obstant això, asseguren que és pràcticament impossible controlar que es mantinguen les distàncies de seguretat entre els alumnes i que tots porten la màscara adequadament al llarg de total estada en el centre.

Finalment, en general demanden més atenció a les necessitats específiques dels centres d’educació especial i la greu situació per la qual estan passant les escoles infantils d’iniciativa social, que necessiten més ajudes econòmiques i més suport institucional.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

13,033FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Catadau celebra els 100 anys de la “tia Modesta”

En el dia d’ahir el seu fill, la seua nora i la seua neta li van regalar una tortà dedicà, un ram de flors i uns globus amb el número 100. També l’alcalde de Catadau i dos regidors van voler felicitar a Modesta i li regalaren altre ram de flors.

Sanitat confirma 1.606 nous casos de coronavirus i 7 morts en la Comunitat Valenciana

Per províncies, 242 nous a Castelló, 587 altes a Alacant i 777 a la província de València

L’Acord de Fadrell impulsa una declaració per a instar el Govern a abordar una nova normativa de rebaixes

La iniciativa també sol·licita a Govern i Generalitat la posada en marxa de mesures urgents compensatòries per a l'impuls del comerç

Llíria tanca activitats culturals i parcs pel creixement de la covid-19

Entre altres decisions, s'adopta la suspensió durant 15 dies de les activitats culturals i la cessió d'espais municipals

València desaconsella que la gent major i població de risc acudisca als cementeris el cap de setmana

Ramón: “per favor, aprofiten per avançar la seua visita, ara que encara tenen uns dies abans de dissabte i diumenge per vindre”.
- Advertisement -

: Valencià