El Govern distribueix 3.566 tones d’aliments del Programa d’Ajuda Alimentària en la Comunitat Valenciana

El delegat del Govern, Juan Carlos Fulgencio, ha avançat que en el Programa d'Ajuda Alimentària de l'any que ve s'introduiran nous aliments “amb els quals satisfer les necessitats dels beneficiaris”.

programa

El delegat del Govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha assenyalat que el Ministeri d’Agricultura Pesca i Alimentació, a través del Fons Espanyol de Garantia Agrària, distribuirà en la Comunitat Valenciana 3.566 tones d’aliments en la segona fase del Programa d’Ajuda Alimentària a les persones més desfavorides. El valor dels aliments repartits ascendeix a 3.244.081 euros i amb ells es beneficiaren 119.780 persones.

Del total, per a la província de València s’han destinat 1.009.919 euros amb els quals s’han adquirit 1.119 tones d’aliments que aniran destinades a 39.009 persones. La distribució d’aquests aliments la duen a terme Creu Roja i la Federació Espanyola de Bancs d’Aliments.

El delegat del Govern ha visitat hui el Centre de Magatzematge i Distribució de Creu Roja a la província de València, juntament amb el president de Creu Roja en la Comunitat Valenciana, Francisco Javier Gimeno i representants d’entitats col·laboradores.

Aquest programa que està cofinançat pel Fons d’Ajuda Europea per als Més Desfavorits en un 85% i en un 15% pel pressupost de l’Administració General de l’Estat, es desenvoluparà en tres fases amb el repartiment total de 91.662 tones d’aliments per a tot el territori nacional.

Novetats Programa 2019

Juan Carlos Fulgencio ha recordat que el Consell de Ministre del passat 28 de setembre va autoritzar el subministrament d’aliments per al Programa d’Ajuda Alimentari de 2019 per un import de 100.130.695 euros. El delegat ha avançat que en el nou programa s’han introduït novetats “amb l’objectiu de satisfer d’una manera més adequada les necessitats i les peticions dels beneficiaris”.

D’aquesta manera, ha assenyalat el Pla 2019 presentarà novetats “respecte als productes que conformen la cistella d’aliments destinades als beneficiaris”. Així s’adquirirà arròs blanc, cigrons cuits, conserves de tonyina, de sardina i carn, tomaca fregida, galetes, macedònia i oli d’oliva, mentre que els cereals i la llet en pols, seran substituïts.

Juan Carlos Fulgencio ha expressat el seu “més sincera felicitació i agraïment a totes les organitzacions -158 a la província de València- col·laboradores en el repartiment d’aliments”. El treball “altruista i proper que desenvolupen tanca el cercle de la intervenció de l’Administració de l’Estat”.

Publicitat