10.6 C
Valencia

Castelló liderarà un programa per a avançar cap a entorns amigables amb les persones majors

Ha sigut seleccionada per l'OMS per a un projecte que la capacitarà per a influenciar i implementar experiències en altres municipis.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La regidora de Gent Gran, Mary Carmen Ribera, ha informat que Castelló ha sigut seleccionada per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), juntament amb les ciutats de Barcelona i Cosdala, per a liderar a Espanya un programa de mentoratge que té per objecte avançar cap a entorns amigables amb les persones majors.

El citat programa es dirigeix a les 700 ciutats que actualment estan integrades en la Xarxa Mundial de Ciutats Amigables amb la Gent Gran, Castelló entre elles, i en el mateix s’ofereixen 20 partenariats que en el nostre país seran exercits per Barcelona i Coslada, que treballaran juntes, i Castelló, que ho farà amb la Intendència de Montevideo.

Mentor-afe pretén construir lideratges per a la pròxima dècada de ciutats i comunitats amigables amb les persones majors, de manera que Castelló, a través d’aquest partenariat, aconseguirà capacitar-se i reforçar-se més en la transformació de la ciutat com un lloc millor per a la població de més edat amb el suport d’un mentor, és a dir, de persones expertes en la matèria.

Les habilitats que destaca el programa de l’OMS com més importants per al desenvolupament d’entorns amigables amb l’edat són, entre unes altres, advocar per les persones majors i els entorns amigables amb l’edat, construir aliances estratègiques, facilitar processos participatius, comprendre i abordar les desigualtats, realitzar una avaluació de referència, desenvolupar un pla d’acció i un disseny de programa basat en l’evidència, administrar i coordinar equips i implementar i administrar un projecte de treball amigable amb les persones majors.

- Publicitat -

Cal recordar que Castelló Ciutat Amigable amb les Persones Majors és un pla desenvolupat per la Regidoria de Gent Gran entre els anys 2017 i 2019 que pretén, en suma, impulsar accions per a millorar la qualitat de vida de les persones a mesura que envelleixen.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt Xixona

Segueix-nos

13,336FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Alcora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Benicàssim ja es troba ‘a un pas del Nadal’

La il·lusió i la seguretat comparteixen protagonisme en el programa d'activitats preparat fins al 5 de gener

Art faller per donar la benvinguda al Nadal a Cullera

Els carrers de la ciutat s’omplin de pares Nadal, Reis Mags, d’avets, caixes de regals i moltes més sorpreses nadalenques

Benaguasil inicia els actes commemoratius de l’IV centenari de la troballa de la seua Patrona

Este matí ha donat principi el 400 aniversari de la troballa de la imatge de la Mare de Déu de Montiel, Patrona de Benaguasil, trobada segons la tradició el 4 de desembre de 1620 pel pastor aragonés Graciano.

Sanitat registra 1.390 nous casos de coronavirus i 29 morts a la Comunitat Valenciana

Per províncies els nous casos positius són: 118 a Castelló, 382 a Alacant i 890 a València.

CSIF denúnica que Sanitat empra el personal de reforç Covid per a cobrir baixes en Emergències

El sindicat exigeix a Conselleria que cobresca amb la borsa d'ocupació i no amb reforços covid-19 les baixes en el Servei d'Emergències i adverteix que esta mesura de Sanitat suposa "afeblir els recursos davant una recrudescència de la crisi sanitària"
- Advertisement -

: Valencià