L’Escorxador presenta una programació amb totes les disciplines artístiques

La regidora de Cultura de l'Ajuntament d'Elx i el programador han presentat hui l'agenda cultural des de gener a abril . A més, Abel Guarinos ha anunciat que el centre cultural s'incorpora al circuit valencià.


L’Institut Valencià de Cultura incorpora l’Escorxador en el circuit d’Arts Escèniques

La regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Elx, Marga Antón i el programador de l’Escorxador, José Luis Mas han presentat hui la programació cultural que abasta des de gener a abril de 2021. A l’acte ha assistit també Abel Guarinos, director de l’Institut Valencià de Cultura, per a anunciar la incorporació de L’Escorxador al circuit valencià d’Arts Escèniques.

Este circuit és un pilar fonamental per a professionals i companyies de la Comunitat Valenciana, perquè no sols augmenta el seu reconeixement i prestigi sinó que els atorga la possibilitat d’incloure les seues produccions dins del catàleg que l’Institut ofereix a Ajuntaments de l’autonomia. De fet, el mateix Institut es fa càrrec de part del caixet de les companyies, no sols valencianes sinó de la resta del panorama artístic nacional.
A més, tal com ha indicat Guarinos, ara el circuit també alberga altres disciplines com a dansa, música i projectes audiovisuals, en el seu clar objectiu de donar suport a la cultura a tots els nivells.


“88 localitats de la Comunitat formen part ja del circuit valencià d’Arts Escèniques”

Abel Guarinos, director Institut Valencià Cultura

“Elx té un marcat caràcter cultural i és d’especial interés per a l’Institut Valencià de Cultura”, ha assenyalat el seu director. “L’Escorxador és un espai magnífic i la seua programació dignifica el treball dels professionals valencians i fa accessible la cultura a la ciutadania”.

Cal recalcar que l’Escorxador és un centre cultural referent a la província on companyies consolidades i també emergents conflueixen no sols representant els seus espectacles sinó produint-los. De fet, actualment hi ha 5 companyies residents, a més de l’Escola de Percussió sonora i altres companyies professionals que, a vegades assagen i produeixen en el centre cultural.


Han limitat l’aforament al 30% per a garantir mesures sanitàries

La regidora de Cultura, Marga Antón, ha explicat que la incorporació del centre il·licità al circuit valencià és un gran avanç i ha assegurat que “es compleixen totes les mesures preventives contra la COVID-19”.

“Hem limitat l’aforament al 30% de tots els nostres espais culturals per a garantir la seguretat dels assistents”, ha recalcat la regidora.

A més, Antón ha anunciat que ja està en marxa ODA, una oficina per a artistes que obrirà les portes, si tot va bé, a la fi de febrer. Constituirà un espai d’assessorament per a professionals i companyies amateur on podran reunir-se, desenvolupar obres artístiques i fins i tot assajar.

“En la nostra programació tenim en compte totes les disciplines artístiques: teatre, dansa, música i arts plàstiques”

Marga Antón, regidora de Cultura


Més de 30 espectacles de gener a abril

Per tant, Elx presenta així una programació de l’Escorxador de més de 30 espectacles a més de tallers de formació. Una agenda en la qual s’han reforçat els esdeveniments infantils i familiars.


“El 55% de les activitats programades han sigut creades per artistes il·licitans”

Marga Antón, regidora de Cultura

D’altra banda, com ja és habitual, el centre il·licità acull exposicions. Enguany cal destacar l’homenatge a la companyia Maracaibo Teatre, que compleix 25 anys sobre els escenaris.

El programador de l’Escorxador ha agraït profundament a l’Institut Valencià de Cultura la incorporació d’este centre al circuit i ha destacat alguns dels esdeveniments més rellevants de l’agenda, com el mes del Teatre al març i el de la Dansa a l’abril.


“Reforcem les produccions il·licitanes i donem veu a la cultura més alternativa. Ens convertirem en un referent de la cultura contemporània”, ha afirmat.

Encara que normalment en este espai no es cobra entrada, esta temporada per les circumstàncies sanitàries actuals, els espectacles tindran una entrada simbòlica de 3 euros, com a exercici de control d’aforament i persones que assistisquen, per si hi haguera algun tipus de positiu en coronavirus, per a garantir la traçabilitat. No obstant això, i tal com ha afirmat Abel Guarinós, “hui dia no s’ha detectat cap positiu en COVID-19 en cap espai cultural de la Comunitat”.

No hi ha dubte que la cultura és segura i és un element clau per a fer-nos més suportable esta pandèmia i aportar-nos dosi d’entreteniment, emoció i passió.

En els pròxims dies, es pot consultar la programació de gener a abril de 2021 en la web de l’Escorxador.

CatalanSpanish