Vila-real invertirà 446.572 euros en un programa mixt de formació i ocupació per a 60 joves

Vila-real aconsegueix un nou programa mixt de formació i ocupació per a 60 joves de fins a 30 anys durant nou mesos, els participants cobraran des del primer dia i realitzaran pràctiques a empreses locals després de formar-se i obtindran diferents certificats de professionalitat.

L’Ajuntament de Vila-real acaba d’aconseguir un nou programa mixt de formació i ocupació, que arriba a través del Fons Social Europeu (FSE), gestionat pel Ministeri de Treball, que ajudarà a 60 joves d’entre 16 i 30 anys a aconseguir una nova oportunitat i integrar-se en el mercat laboral.
El regidor d’Economia, Xavier Ochando, ha anunciat, que el Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil (POEJ) compta amb una subvenció de 410.355 euros, a la qual se suma l’aportació municipal, amb un total de 446.572 euros, i que es dirigeix a tres tipus de col·lectius: joves sense cap formació (30 places en total), joves amb formació bàsica i mitjana (20) i joves amb formació superior (10).
“L’objectiu és cobrir les necessitats de formació i ocupació detectades per a cadascun d’aquests col·lectius, de manera que es realitzaran cinc accions formatives, que donaran lloc als certificats de professionalitat, que es combinaran amb pràctiques reals en empreses per als joves sense formació o amb formació bàsica”, indica. Així mateix, “el col·lectiu amb formació superior tindrà un programa de beques en centres de treball”.
Les accions formatives que s’impartiran comptaran amb set certificats de professionalitat en tres branques diferents. Per a accedir al programa, els únics requisits que han de complir els candidats són ser majors de 16 anys i menors de 30 i estar actius en el sistema de Garantia Juvenil. “Per a inscriure’s cal acudir al Servef o al Viver d’empreses, en horari de 16.00 a 21.00 hores”, explica Ochando, “i qui ja estiga inscrit, simplement ha de comprovar que les seues dades són correctes i el seu compte de correu i el telèfon estan actius”.
A més, també es contractarà personal tècnic encarregat del projecte, cinc persones, que es podran inscriure fins al 3 de gener i que el 15 de gener ja estaran seleccionades, moment després del qual començarà el procés de selecció dels joves.
El programa, que comptarà amb la col·laboració de la Fundació Tots Units, Adavi i el Servef, tindrà una durada de nou mesos –set de formació i dues de pràctiques- i s’oferirà una remuneració d’entre 250 i 300 euros al mes. “Els interessats passaran un procés de selecció segons les bases que trobaran a portaltreball.vila-real.es i al tauló d’edictes de l’Ajuntament”, destaca Ochando, al mateix temps que anima els joves a inscriure’s i participar en un “programa que se suma a un any històric, en el qual Vila-real ha gestionat 3,5 milions d’euros en ajudes que han arribat a més de 400 famílies”.

CatalanSpanish