Prohibeixen el bany a les platges de Benidorm després de veure una caravel·la portuguesa

L'Ajuntament de Benidorm ha decretat la prohibició del bany a les tres platges de la ciutat, la platja de Llevant, Ponent i Mal Pas, després de l'albirament d'un exemplar de caravel·la portuguesa, segons ha confirmat avui el regidor de Platges, Lorenzo Martínez.

L’Ajuntament de Benidorm ha decretat la prohibició del bany a les tres platges de la ciutat, la platja de Llevant, Ponent i Mal Pas, després de l’albirament d’un exemplar de caravel·la portuguesa, segons ha confirmat avui el regidor de Platges, Lorenzo Martínez.

Martínez ha precisat que l’albirament s’ha produït al voltant de les dues de la tarda i que, a partir d’aquest moment, s’ha activat el protocol de seguretat que aconsella l’Institut d’Ecologia Litoral en aquests casos, amb la hissada de la bandera vermella.

Rovira  

Segons l’edil, l’exemplar de caravel·la portuguesa ha estat localitzat a la platja de Llevant, tot i que la prohibició del bany s’ha fet extensiva a les tres platges de Benidorm per precaució.

En principi, el protocol es mantindrà fins demà o fins al moment en què es comprovi que no hi ha cap risc per als banyistes i usuaris de les platges.

Altres municipis de la província d’Alacant mantenen avui tancades les seves platges de manera preventiva per l’albirament d’exemplars aïllats de caravel·la portuguesa, una espècie tòxica molt semblant a una medusa i detectada a la zona des de fa diverses setmanes.

Els consistoris del Campello, Alacant i Elx segueixen amb la bandera vermella hissada, mentre que altres tenen algunes platges tancades i altres obertes o s’adverteix per precaució de la possible presència de meduses, com Guardamar del Segura, Torrevella i Pilar de la Horadada.

PublicitatJuega Limpio Orihuela