Prohibeixen la navegació en una àrea de l’Albufera on es refugien les aus

L’Ajuntament de València i la Conselleria de Medi ambient han prohibit temporalment la navegació en la mata del Fang de l’Albufera, una zona protegida on les aus es refugien durant la temporada de caça.
Fonts del Consistori valencià han informat EFE que la prohibició solament s’estendrà fins al 15 de febrer, data en la qual conclou la temporada de caça, i l’objectiu és protegir a les aus que s’amaguen i refugien.
La prohibició, segons les fonts, es para tot tipus d’embarcacions, tant d’esbarjo com de pesca, que han d’entrar al llac travessant aquesta “boca d’entrada” on no es permet la caça, i probablement es posarà una barrera per a impedir el seu pas.
“L’albufera és molt gran i poden passar per altres zones”, han indicat les fonts, que han assenyalat que la reducció d’aigua en el Parc Natural ha fet que les aus “es concentren més en aquesta zona”.
No obstant això, han indicat que en aquestes dates són “temporada baixa” per a la navegació de turistes, per la qual cosa també és menor el nombre d’embarcacions que travessen aquesta zona. EFE

ValenciàEspañol