3:15 am - Monday, 25 May 2020

La Generalitat aprova el nou projecte de transport amb autobús entre La Vall d’Uixó i Castelló de la Plana

- Publicidad -Reciplasa Vila-real

D'aquesta manera, aquest nou contracte garanteix la connexió dels municipis d'aquesta comarca amb els principals centres d'atracció de l'àrea de Castelló com són el centre administratiu i comercial de Castelló, l'UJI, Vila-real i l'Hospital de la Plana.

- Publicitat -AVL
- Publicidad -Coronavirus
- Publicidad -Escalante GVAMobilitat
- Publicidad -CastelloTributs CaixaOntinyent
- Publicidad -CoronavirusOnda mascarillas
- Publicidad -
Borriana

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha aprovat, definitivament, el nou projecte de servei públic de transport de viatgers per carretera CV-007 La Vall d´Uixó- Castelló de la Plana, una vegada finalitzat el procés d’informació pública, on han participat ajuntaments, entitats, empreses i sindicats, segons publica el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

El nou contracte millora l’actual oferta i atendrà una població de quasi 79.000 habitants i comptarà amb un mínim de sis autobusos més altre de reserva, que realitzaran aproximadament 485.000 km anuals.

D’aquesta manera, aquest nou contracte garanteix la connexió dels municipis d’aquesta comarca amb els principals centres d’atracció de l’àrea de Castelló com són el centre administratiu i comercial de Castelló, l’UJI, Vila-real i l’Hospital de la Plana. Per a això es preveu posar en marxa noves línies de transport regular que atendran més eficaçment totes les necessitats de mobilitat de la població.

A més, es potencia la intermodalitat amb altres maneres de transport públic, ja que s’ha previst la coordinació física i horària amb els serveis d’autobús i de ferrocarril que presten el seu servei en municipis coincidents, com són el servei ferroviari a Nules, Vila-real, Almassora i Castelló, i a Nules i Vila-real amb els serveis d’autobús que van cap a Vila-real en el primer cas i Borriana en el segon.

Aquest contracte es configura sobre la base de 6 línies principals: L-1, La Vall d’Uixó- Castelló; L-2, Eslida – Betxí – Castelló; L-3, Platja de Moncofa – Castelló; L-4, La Vall d’Uixó – Platja de Xilxes; L-5, La Vall d’Uixó – Platja de Moncofa, i L-6, Platja d’Almenara – Almenara.

La nova ordenació del servei forma part de la reordenació completa en tota la Comunitat que ha realitzat la Generalitat i que va anunciar la consellera d’Habitatge, María José Salvador, al novembre de 2017, per a garantir el transport públic en el 100% dels municipis.

Millores contemplades en el tràmit d’informació pública 

Entre les millores incorporades en el procés d’informació pública destaca a Castelló de la Plana, la modificació d’alguns punts de parades d’acord amb la sol·licitud de l’ajuntament i es prohibeixen els trànsits urbans en el municipi excepte conveni posterior amb el consistori.

Així mateix, s’àmplia el servei de la línia Vall d´Uixó – Platja de Xilxes durant el període d’hivern amb tres expedicions d’anada i dues de tornada de dilluns a divendres laborables i es manté els trànsits compartits amb els contractes de la CV 005 i la CV 006 en el tram entre Hospital de la Plana- Vila-real – Castelló de la Plana.

Característiques generals del nou contracte 

En general, la nova ordenació del servei públic millorarà l’oferta de servei amb què comptaven fins ara la majoria dels municipis.

Entre les mesures que es posen en marxa, destaca l’augment d’expedicions així, la Vall d´Uixó i la Vilavella passaran de tindre 12 a 15 expedicions en dies lectius per a la seua connexió amb l’UJI, els dissabtes de 3 a 4 i els diumenges manté l’oferta actual.

Les persones usuàries de Les Alqueries i els de Nules veuran augmentada l’oferta de 14 expedicions a 20 en dies laborables i de 4 a 7 els dissabtes; els diumenges i festius manté l’oferta actual.

Betxí incrementa les expedicions de 3 a 5 en dies lectius i 4 els no lectius, i Moncofa de 4 a 5 en dies lectius amb eixides des de la platja. A Artana i Eslida, pugen de 2 a 3 en dies lectius i es manté el servei actual en dies no lectius, els dissabtes passen d’1 a 2 expedicions.

Ahín i Alfondeguilla tindran 2 expedicions d’anada i volta regulars els dies lectius en lloc d’1 expedició d’anada i 1 de tornada dos dies a la setmana com tenen ara. Per als dies no lectius Ahín tindrà 1 expedició d’anada i volta a demanda, i Alfondeguilla 2 d’anada i 2 de tornada també a la demanda.

En relació amb les platges, Moncofa manté el servei d’estiu amb 7 expedicions anada i volta des de les platges de Moncofa a la Vall d´Uixóen dies laborables, i 5 d’anada i volta els dissabtes, diumenges i festius, a més es crea una nova línia Platja Almanera-Almenara amb 1 expedició d’anada i volta de dilluns a divendres lectius.

Xilxes tindrà servei amb la Vall d´Uixó durant tot l’any amb 2 expedicions d’anada i 3 de tornada de dilluns a divendres laborables a l’hivern, i 5 d’anada i volta de dilluns a diumenge en el període d’estiu.

A més, tots els vehicles adscrits al contracte compliran amb la directiva europea d’accessibilitat i estaran equipats amb un modern Sistema d’Ajuda a l’Explotació (SAE), basat en sistemes de localització geoposicionada per satèl·lit, i comunicacions de dades d’última generació, que proporcionarà en temps real la informació requerida per la Direcció General d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat.

El nou contracte es prestarà durant un termini de 10 anys i s’estima que el servei suposarà per a la Generalitat un cost per obligació de servei públic de 455.282 euros anuals.

Esta publicació està disponible en : Valencià

Rovira

També te pot interessar

Últimes notícies

La DGT publica novetats sobre els examens de conduir en la desescalada

La Direcció General de Trànsit (DGT) reprén els exàmens teòrics i pràctics per a l'obtenció del permís de conduir en aquelles províncies que es troben en la fase 2.

El Consell demanarà el pas a la fase 2 de tota la Comunitat Valenciana esta setmana

El president també ha expressat la seua voluntat de "desprovincialitzar" el marc de referència de la desescalada i seguir avançant de manera conjunta tota la comunitat.

La Comunitat Valenciana confirma 22 nous casos de coronavirus, tres morts i 54 altes

Per quart dia consecutiu no es registra cap defunció a causa de coronavirus a la província de Castelló.

Castelló suma 3 dies sense morts per coronavirus

Des de l'última actualització no s'ha registrat cap contagi en les residències de la Comunitat Valenciana.

La Comunitat Valenciana registra 30 nous positius, dos morts i 103 altes

Des de l'última actualització no s'ha registrat cap contagi en les residències de la Comunitat Valenciana.

Esta publicació està disponible en : Valencià