La Llei del Joc continua en Corts després del rebuig a l’esmena a la totalitat del PP

El projecte de llei de joc presentat pel Botànic II continua endavant al govern Valencià després de celebrar-se el debat a l'Hemicicle.

102
projecte de llei de joc
Imagen de les Corts Valencianes | Alicia Alegre

Este matí s’ha celebrat el debat de totalitat del Projecte de llei, de la Generalitat, del joc de la Comunitat Valenciana. L’esmena a la totalitat l’ha presentada el Grup Parlamentari Popular i que no ha suportat cap grup més.

Vicent Soler, conseller d’Hisenda s’ha mostrat orgullós de presentar el projecte de llei del joc que té en suspens a la ciutadania. La llei de joc preocupa i molt a les persones que cada vegada més estan sofrint les conseqüències de l’augment de la ludopatia als menors.

Els diferents grups parlamentaris han exposat les seues raons a favor o en contra per a secundar l’esmena del PP.

Esmenes de la llei de joc presentada pel Botànic II

Esta llei que es presenta per segona vegada a la cambra, regula els jocs no presencials com en Madrid o al País Basc. Serà possible en aquelles empreses que tinguen sede on estan els servidors, punt molt important per a no interferir en les responsabilitats estatals.

S’endurirà l’excés als menors, establint un control a la mateixa entrada dels locals on s’exerceix el joc, no a soles en les sales de dins en grans premis (més de 10.000 euros), sinó qualsevol joc. A més, estarà prohibida l’entrada a les persones que figuren en el Registre d’Exclosos d’Accés al Joc de la Comunitat Valenciana o en altres equivalents d’àmbit nacional, com tampoc es podrà registrar al web de les persones que apareixen en este registre.

Soler, ha incidit que la pilota valenciana -que sempre s’ha jugat en les travesses- s’acceptaran les apostes però s’hauran de regularitzar, fixant-se una tributació pertinent.

Projecte de llei de joc
Fotografia: Alicia Alegre.

Tensió a les Corts pel projecte de llei de joc

Rubén Ibáñez, portaveu d’economia del PP en València ha expressat l’opinió del seu partit sobre el projecte de llei: “No li fa vergonya presentar el mateix text que l’any passat?” Donat que la conscienciació del problema des de fa un any ha canviat, com és que donen les mateixes solucions?”. Per la seua part, consideren que el projecte no defensa ningú dret de la ciutadania, sinó que dóna tret a posar totes les escurabutxaques del món.

José Muñoz, secretari d’Organització del PSPV-PSOE ha recordat que estan molt preocupats per la situació que el joc està afectant els barris, generalment de persones en rentes baixes. Els xiquets i xiquetes cada vegada estan més enganxats, generant un drama a la ludopatia. El 54% dels nens entre 14 i 15 anys reconeixen haver-hi jugat, “no ens estem jugant molt?”. Muñoz ha fet una reflexió al debat perquè hui siga el dia que es decidisca la regulació del joc.

Rubén Ibáñez (PP) i José Muñoz (PSPV) s’han enredat i calfat durant la sessió de l’hemicicle entre retrets i retallades.

Per la seua part, Ferràn Martinez portaveu d’Unides Podem ha recordat l’increment de famílies arruïnades pel joc, en detriment d’algunes famílies que s’estan en enriquint i que “són les que donen suport VOX, Ciutadans i el PP”. “Molts mèdics han reconegut que la ludopatia s’ha convertit en un problema de salut pública. Hem de fer una llei que siga la més avançada d’Espanya que lluite en esta desigualtat alarmant” ha reconegut el portaveu.