sábado, 20 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Un projecte d’energia fotovoltaica recolzat per IVACE Energia rep el premi Citizen Energy del Parlament Europeu

La directora general de l’IVACE, Júlia Company, ha assistit a Brussel·les al lliurament dels Premis Citizen Energy, atorgats pel Parlament Europeu, que tenen com a objectiu promocionar la implantació d’energies renovables a Europa, finançades directament pels ciutadans europeus mitjançant plataformes col·lectives, com a cooperatives o Crowlending.

Així, ha resultat guanyador com a millor projecte europeu 2016 el projecte d’electrificació amb una central fotovoltaica del complex ressò turístic Mar de Fulles, a l’entorn del parc natural de la Serra de Espadán.

Aquesta iniciativa ha comptat amb el respatler econòmic de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través d’IVACE Energia, que ha concedit un total de 66.000 euros per a la instal·lació d’una central fotovoltaica aïllada intel·ligent per al projecte ressò turístic Mar de Fulles, format per un hotel, un alberg i un restaurant.

La directora general ha mostrat la seua satisfacció pel reconeixement obtingut per aquest projecte i ha assegurat que “des de la conselleria d’Economia, a través d’IVACE, estem convençuts que les energies renovables són una alternativa viable i de present i el nostre compromís com a administració és impulsar i donar suport a les iniciatives que ajuden a construir un model energètic més sostenible”.

“Els nostres objectius en matèria energètica estan en plena sintonia amb els objectius europeus de reducció d’emissions de CO2, millora de l’eficiència energètica i augment de la participació de les font d’energia no contaminants en l’estructura energètica del nostre territori”ha recordat.

Referent a açò, ha posat l’accent que per a aconseguir els objectius europeus, sens dubte les administracions regionals i locals exerceixen un paper molt important. “No en va, les regions de la UE i en particular les seues ciutats són responsables d’un 70% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle, ha explicat Company.

Característiques del projecte

Mar de Fulles, situat a Fondeguilla ha optat per desconnectar de la xarxa elèctrica i generar l’energia elèctrica que consumeix mitjançant energies renovables, destacant l’energia solar.

La concepció arquitectònica de Mar de Fulles està basada en criteris de bioconstrucció. Els materials utilitzats són la fusta, l’argila, la pedra i la calç amb els quals els edificis del complex, així com l’orientació, integració en el sòl i dimensions, redueixen el consum d’energia elèctrica i s’adapten perfectament al paisatge.

Un total de 130 ciutadans europeus han aportat 174.000 euros a través de la plataforma de préstecs participatius per Internet “ECrowd”, per a finançar la instal·lació solar fotovoltaica que subministra energia a Mar de Fulles.

Mar de Fulles retorna als ciutadans els diners que han prestat, més una quantitat pactada d’interessos. Tot açò s’inscriu en una operació econòmica avalada per la CNMV en el qual els bancs no intervenen.

Últimas noticias

Contenido relacionado