viernes, 21 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’Ajuntament aprova el projecte del València Arena amb la concessió de la parcel·la a Licampa 1617

Licampa 1617 S.L. té previst invertir, a través del patrimoni personal de Juan Roig, 220 milions d'euros per al finançament total del projecte.

L’Ajuntament de València ha aprovat hui en Junta de Govern cedir a Licampa 1617 S.L., societat patrimonial de Juan Roig creada amb l’objectiu de promoure la construcció d’un Arena, la parcel·la on se situarà este recinte, després de l’entrada en vigor el passat 4 de juny de la modificació del PGOU aprovada definitivament el 28 d’abril en la Comissió Territorial d’Urbanisme.

Es tracta d’una important fita per a este projecte, que va començar formalment el juliol de 2018 quan va rebre el suport polític unànime de tot el Consistori a través d’una moció conjunta considerant-lo d”interés general per a la ciutat de València’. D’esta manera, avança i presa impulse el projecte Arena, iniciativa personal i altruista de Juan Roig, i fruit de la col·laboració i iniciativa públic-privada, que busca dotar a la ciutat d’un recinte multiús que posicione València i la Comunitat Valenciana com a referent mundial per a albergar actes esportius, culturals i d’entreteniment de primer nivell nacional i internacional.

Entre les principals característiques del plec de condicions que regula esta concessió, destaca que Licampa 1617 S.L. pagarà anualment un cànon a favor de la Corporació Municipal de 200.000 € anuals actualitzables. Així mateix, una vegada finalitze el període de la concessió de 50 anys, el recinte revertirà a favor del municipi sense que supose cap cost a la ciutat. A estos beneficis per a la ciutat s’ha de sumar la construcció d’un parc públic amb zones verdes i una nova i moderna infraestructura per al col·legi públic “Els Arts”. A més, segons l’últim informe realitzat per l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (Ivie), este espai contribuirà a generar aproximadament 300 llocs de treball (directes i indirectes) i un impacte econòmic (PIB) a la ciutat de València superior als 10 milions d’euros anuals.

L’Alcalde de València, Joan Ribó, ha volgut destacar el treball realitzat durant els últims mesos, “un treball molt intens i amb una gran capacitat de coordinació entre els equips, tant de l’Ajuntament com de Licampa”, per a poder avançar en totes les tramitacions que requereix “un projecte inèdit, com este pavelló multiús que posarà en l’elit mundial el projecte del València Basket, però que també facilitarà l’arribada a la nostra ciutat de moltes cites importants com les d’àmbit artístic”. També l’Alcalde ha destacat l’impuls per a la creació d’ocupació i la dinamització econòmica que un projecte d’esta envergadura suposa per a València i que arriba en un moment en què la ciutat està patint l’impacte de la crisi sanitària i hem d’avançar en una ciutat resilient per a afrontar els reptes globals. En aqueix sentit, Ribó ha volgut incidir en la importància de la col·laboració públic-privada per a fer-ho possible.

D’altra banda, Juan Roig ha agraït “l’esforç i il·lusió de tots els agents tècnics, socials i polítics de l’Ajuntament i Generalitat implicats que, encapçalats per l’Alcalde Joan Ribo, han fet possible que construir un Arena i infraestructures d’estes característiques, estiga cada vegada més a prop a València. El meu compromís amb el desenvolupament d’este projecte és un orgull, perquè també contribuirà a reactivar l’economia de la ciutat, al mateix temps que contribuirà a elevar la notorietat i reputació de València i de la Comunitat Valenciana”.

Este Arena, que se situarà sobre la parcel·la adjudicada de 21.500 metres quadrats situada als carrers Ángel Villena, Bomber Ramon Duart i Antonio Ferrandis (al costat de L’Alqueria del Basket i el Pavelló Font de Sant Lluís) de València, comptarà amb una capacitat màxima de 15.600 espectadors en manera basket i de 18.600 en manera concerte. Íntegrament, este espai ocuparà una superfície total construïda d’aproximadament 47.000 metres quadrats.

A més, este espai comptarà amb un aparcament subterrani i part en altura, amb aproximadament 1.300 places. Així mateix, es construirà de manera annexa la nova seu del València Basket Club, una sala multiús per a múltiples disponibilitats de 1.200 metres quadrats, zones de restauració, àmplia oferta de localitats, terrasses i zones premium. La instal·lació estarà dotada amb la tecnologia més avançada i els últims mitjans tècnics per a la retransmissió i seguiment de tota mena d’espectacles.

Per a este primer any la inversió prevista, que se sufragarà totalment de manera altruista amb el patrimoni personal de Juan Roig, és de 26 milions d’euros del total dels 220 milions d’euros previstos per al finançament de tot el projecte, que íntegrament abasta la construcció del recinte cobert, del pàrquing i una sèrie d’infraestructures complementàries que dinamitzaran el barri, com un parc públic amb zones verdes o la construcció d’una nova i moderna infraestructura per al col·legi públic “Els Arts”.

L’Arena s’emmarca dins del Mecenatge del projecte Llegat de Juan Roig i, com la resta d’iniciatives que el componen, com Marina d’Empreses, Fundació Trinidad Alfonso, València Basket i L’Alqueria del Basket, entre altres, persegueix compartir amb la ciutat parteix del molt que d’ella rep, per la qual cosa es finançarà íntegrament amb el seu patrimoni personal, a través de la patrimonial Licampa 1617 S.L., qui, a mesura que vagen passant els terminis, definirà el model de gestió concorde a les necessitats del projecte.

Amb això es dona pas als últims tràmits, com seran la signatura del contracte de la concessió i l’obtenció de les llicències d’obra per a poder dur a terme la construcció. Si tots els tràmits es desenvolupen segons el que es preveu, l’Arena podria començar les seues obres en este estiu de 2020 i inaugurar-se a València l’any 2023; i es contribuiria també amb això a la reactivació econòmica que tot este procés constructiu comportarà des del primer moment.

Últimas noticias

Contenido relacionado