2:48 am - Tuesday, 14 July 2020

Llum verda als dos projectes econòmics més importants de la legislatura d’Alcoi

- Publicidad -Reciplasa

El govern municipal durà al plenari del mes de febrer les modificacions del PGOU per a poder iniciar dos projectes estratègics importants per al futur econòmic d’Alcoi: el Parc Tecnològic i Cultural de l’Illa de Rodes i la nova seu d’AITEX. Les avaluacions ambientals i territorials estratègiques ja han sigut aprovades amb tots els informes necessaris i ara, passarà pel plenari l’aprovació de la modificació puntual del PGOU.

OHCultura
Ars Volants
Benicassim
Borriana
- Publicidad -

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

El govern municipal durà al plenari del mes de febrer les modificacions del PGOU per a poder iniciar dos projectes estratègics importants per al futur econòmic d’Alcoi: el Parc Tecnològic i Cultural de l’Illa de Rodes i la nova seu d’AITEX. Les avaluacions ambientals i territorials estratègiques ja han sigut aprovades amb tots els informes necessaris i ara, passarà pel plenari l’aprovació de la modificació puntual del PGOU. D’aprovar-se, i després de l’exposició pública de 45 dies, es podrà iniciar la redacció dels dos projectes i començar les obres.

El Govern de Toni Francés, portarà al plenari del mes de febrer, l’aprovació de la modificació del PGOU per a poder desenvolupar dos projectes fonamentals pel futur econòmic de la ciutat i per a la legislatura actual. Es tracta d’una banda, del projecte desenvolupat per Aitex amb la construcció de la nova seu a l’eixida cap a Banyeres, i de l’altra, el Parc Tecnològic i Cultural de l’Illa de Rodes, situat al nucli urbà amb més de 7000 m² dedicats a la dinamització econòmica i a nous espais culturals.

Segons l’alcalde, Toni Francés, «la nova seu d’Aitex serà possible gràcies al treball conjunt que hem fet entre l’Institut i el Govern Municipal per garantir la permanència d’aquest important institut, referent d’innovació a Alcoi». La nova seu, que Aitex construirà d’acord a les necessitats del segle XXI, permetrà també l’agrupació de tota la seua activitat que actualment es distribueix en més de 5 ubicacions en diferents parts de la ciutat. L’alcalde posa l’accent en què «Alcoi continuarà sent la capital d’investigació i desenvolupament del sector tèxtil mundial gràcies a Aitex, amb unes instal·lacions que s’adapten perfectament a les necessitats presents i futures d’aquest institut referent».

D’altra banda, el projecte de Parc Tecnològic Econòmic i Cultural de Rodes, subvencionat per la Diputació d’Alacant i emmarcat dins de l’estratègia EDUSI finançada per Europa amb Fons Feder, serà una altra de les apostes de futur de la ciutat.

Francés destaca: «la recuperació de l’antiga ‘Fundición Rodes Hermanos’, edifici emblemàtic del patrimoni industrial, suposarà recuperar un buit urbà degradat, amb 6000 m² al cor de Santa Rosa, per a crear un espai de referència per al desenvolupament econòmic no només d’Alcoi sinó de la província d’Alacant que, a més a més, ens permetrà incrementar les dotacions culturals.”

Les modificacions que es proposen són dues. En el cas de l’Illa de Rodes, el PGOU actual de 1989 qualificava aquest espai com a educatiu i amb el canvi passarà a dotacional multifuncional. El que permetrà desenvolupar el projecte de parc tecnològic i cultural, on s’ubicarà el futur Institut Tecnològic de la Cosmètica, una llançadora d’empreses tecnològiques, espais per a emprenedors, entre altres, a més d’espais culturals com l’arxiu municipal, o una nova biblioteca per al barri.

D’altra banda, la nova seu d’AITEX que s’ubicarà al barri de Batoi a una parcel·la de 12.000 m², una la modificació puntual del PGOU suposa passar de l’actual residencial a terciari, aquest canvi permetrà canviar l’índex d’ocupació sobre rasant del 30% al 60% i passar d’una altura màxima de 6 plantes a una altura màxima de 3, adaptant-se a així a les necessitats de l’institut tecnològic que comptarà amb 18.000 m² edificats.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

Sanitat manté silenci davant la convocatòria de vaga indefinida dels metges residents (MIR)

La vaga està prevista que s'inicie el pròxim 21 de juliol i de tindre seguiment massiu podria representar que al voltant de 2600 metges residents deixaren de prestar servei a tota la Comunitat Valenciana coincident en l'època de vacances i el moment en què els sindicats denuncien de nou la falta de personal.

Diputació reactiva la Xarxa Provincial de Qualitat i Innovació dels Serveis Socials

Les comissions tècniques començaran a treballar al setembre per a donar respostes enfront de la crisi en camps tan sensibles com la infància, la família i la inclusió social

Adjudicades les obres d’adequació de les parcel·les dels col·legis Herrero i Vicent Marçà

L'Ajuntament de Castelló ha resolt els dos procediments de licitació de les obres que serviran per a preparar les parcel·les sobre les...

L’alcalde de Vila-real felicita els paranyers per buscar la reconversió del parany amb nous mètodes

Benlloch felicita Apaval per aconseguir que els paranyers puguen provar el mètode del cistell de malla després de decisió del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV)

Quatre persones afectades per un nou brot familiar de covid a Santa Pola

Amb tot, la província d'Alacant registra, segons les últimes dades, 9 dels 54 casos nous que s'han confirmat a tota la Comunitat Valenciana des de l'última actualització.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià