12 C
Valencia

La Regidoria de Promoció Econòmica de Cocentaina fa balanç del 2017

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cocentaina, encapçalada per l’edil socialista Mariona Carbonell, ha aprofitat l’Any Nou per a fer un balanç de totes les accions portades avant durant el passat 2017.

Aquestes accions s’han dividit en diverses àrees, com són: Promoció Econòmica, Creació d’Empreses i Comerç i Mercat. I entre totes elles, algunes de les iniciatives més destacades han sigut la inversió de més d’1,4 milions d’euros per a la millora dels polígons, l’assessorament a emprenedors en un total de 42 projectes, el suport econòmic per a engegar 5 projectes empresarials locals, l’elaboració del Pla Estratègic de Dinamització Comercial i els canvis i millores introduïdes en el Mercat ambulant els dijous.

Mariona Carbonell, regidora de l’àrea competent en Promoció Econòmica, ha valorat molt positivament aquest any que ha finalitzat: “la millora dels polígons ha sigut una de les
inversions més destacades. Però no deixem de banda al xicotet empresari (comerç local) i
als emprenedors, als qui hem oferit diversos projectes i línies d’ajuda per tal que puguen
desenvolupar les seues idees de negoci a Cocentaina.

El més important és que el ciutadà, l’empresari i el comerç local, tinga la percepció que l’Ajuntament i la Regidoria estan per a ajudar-lo i a assessorar-lo en tot allò que necessite, que acudisquen a nosaltres i vegen resolts els seus dubtes o les seues necessitats. Tenim importants projectes per a aquest 2018 en aquesta mateixa línia i treballarem de valent perquè siguen prompte una realitat”.

- Publicitat -

Carbonell ha aprofitat aquest balanç del 2017 per a fer un avançament del que serà aquest 2018: “Entre els projectes que tenim damunt la taula i que seguirem desenvolupant, de moment podem destacar la posada en marxa de les principals línies del Pla Comercial, l’ampliació i diversificació de les ajudes C’Crea, noves formacions empresarials i un nou impuls al Mercat del dijous”.

Totes les accions, al detall

- Publicitat -

Tornant a l’inici i fent un repàs per tots els projectes que s’han desenvolupat i completat
durant el passat exercici, com déiem, una de les principals accions pel que fa a Indústria
ha sigut la inversió d’1.485.133 euros (subvencionats mitjançant el Pla d’Industrialització de l’IVACE) per a millorar la situació dels polígons de Sant Cristòfol, les Jovades i els Algars.

Per altra banda, dins del pla C’PYMES, destaca les sessions oferides de formació específica per a la creació, consolidació i creixement de pimes locals i comarcals. Per últim, dins del capítol de Promoció Econòmica, cal fer menció a l’adhesió de Cocentaina al programa ‘Comença a Exportar’.

Dins de l’àrea de Creació d’Empreses, juntament amb la Mancomunitat de Municipis de l’Alcoià i el Comtat, l’Ajuntament de Cocentaina ha oferit assessorament empresarial a un total de 42 projectes, elaborant plans d’empresa, anàlisi de viabilitat, fomentant la innovació.

A més, també s’han llançat els micro-crèdits socials a emprenedors locals ‘Microbank-La Caixa’, amb un total de 4 projectes aprovats i un total de 25.668 euros generats. I per últim, les ajudes C’CREA 2017 han oferit suport econòmic a fons perdut a un total de 5 projectes, amb una inversió econòmica de 12.000 euros per part de l’Ajuntament.

Pel que fa a l’àrea de Comerç i Mercat, cal destacar l’elaboració del Pla Estratègic de Dinamització Comercial, el qual ha aprofitat per a elaborar un precís estudi del comerç local (estructura existent, dinamització dels eixos comercials) juntament amb la Cambra de Comerç i amb el finançament de la Conselleria d’Indústria i Comerç. I, com ja s’ha apuntat més amunt, cal mencionar els canvis i millores introduïdes en el Mercat ambulant dels dijous, amb la unificació i reubicació de parades, millores en els serveis.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt Xixona

Segueix-nos

13,332FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Alcora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Vall d’Alba activa una nova edició de Compra a Casa per a impulsar el comerç local per Nadal

Compra a Casa 2020 arranca el divendres 4 de desembre i es prorrogarà fins al 4 de gener de 2021.

La plaça de Santa Maria es convertirà en Mercat Nadalenc durant el pont a Peníscola

Els visitants al mercat trobaran productes d'artesania, joguets, decoració, alimentació, moda o accessoris.

Castelló entrega els premis dels concursos de Llibrets de Gaiates i Colles de la Magdalena

El regidor de Festes participa en l'acte que acull el Palau de la Festa amb les mesures sanitàries davant la covid-19.

Godella fomenta el comerç local i de proximitat durant les festes nadalenques

La campanya està consolidada en els grans valors del comerç local, exemplificats en cadascun dels més de 100 establiments establits a Godella.

Educació crea una guia que orienta els equips docents en l’elaboració de continguts digitals accessibles

Marzà: 'L'accés de l'alumnat amb necessitats especials a les TIC és un dret universal que l'escola ha de garantir'.
- Advertisement -

: Valencià