La Diputació col·laborarà en la promoció econòmica de l’entorn de l’Albufera

La corporació provincial, a través de l'empresa Divalterra, signa un compromís de cooperació en el marc del projecte europeu Wetnet.

La Diputació de València, a través de Divalterra, ha subscrit un acord de col·laboració per a integrar-se en el projecte Wetnet, una acció coordinada per SEU-Birdlife per a fomentar el treball en xarxa amb la finalitat de millorar la gestió dels aiguamolls mediterranis.

En este sentit, Divalterra, que duu a terme activitats destinades a dinamitzar el territori, participarà en este projecte coordinant accions lligades al foment d’un model de desenvolupament socioeconòmic sostenible dels municipis que formen el Parc Natural de l’Albufera.

L’acte, celebrat este dimarts en l’Oficina del Parc Natural, va comptar amb l’assistència del director general de Medi natural i Avaluació Ambiental de la Generalitat, Francisco Quesada, el gerent i el responsable de Desenvolupament Local de Divalterra, i representants dels organismes signants de l’acord, que va ser anunciat en el ple de desembre de la Diputació pel diputat de Desenvolupament Rural, Ramiro Rivera.

Wetnet

L’Albufera és un dels aiguamolls costaners de major valor ecològic en el Mediterrani i a través de Wetnet es posa en marxa un model de governança amb el qual definir les seues prioritats comunes per a la seua gestió integrada.

El parc natural es troba protegit per lleis nacionals i internacionals que obliguen a mantindre’l en bon estat de conservació i a fer compatibles els principals usos tradicionals, que són l’agricultura, la pesca i el turisme, amb la protecció ambiental i els serveis ecosistèmics que presta: aigua, aliment, cultura, paisatge, gaudi i protecció contra riuades, salinització i els efectes del canvi climàtic.

Albufera de València

El Parc Natural de l’Albufera de València ha acollit una sèrie de tallers de participació amb entitats relacionades amb el medi ambient i el desenvolupament socioeconòmic de l’espai, com la Confraria de Pescadors d’El Palmar, Grup d’Acció Local (GALP) Gandia-Albufera i diversos ajuntaments, entre altres entitats i organitzacions.

En este sentit, Divalterra continuarà participant en la coordinació de futures accions lligades al desenvolupament socioeconòmic de la zona, ja que és un espai idoni per al suport i impuls de la innovació en empreses de sectors tradicionals que tenen un vincle de l’Albufera.

Desenvolupament Local en Divalterra

Entre les línies de treball de Divalterra, des del seu servei de Desenvolupament Local, es troba la col·laboració amb el GALP Gandia-Albufera, que agrupa les Confraries de Pescadors de Catarroja, El Palmar, Silla i Gandia.

Així mateix, es treballa amb la resta de GAL de la província (Túria-Calderona, Rurable, Caroig-Albufera, Xúquer i Som Rurals), que s’agrupen en la federació provincial Redteval juntament amb el GALP Gandia-Albufera.

D’altra banda, destaca la coordinació de la Xarxa Provincial d’ADL’s, als qui es facilita formació especialitzada i eines telemàtiques de gestió en la coneguda com Xarxa ADL.

ValenciàEspañol