02:02 - miércoles, 21 febrero 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

20 anys de l’accident del “Proof Spirit” que va deixar 18 morts en València

El 3 de juliol és una data escrita amb sang a València, no solament per les 48 víctimes mortals que va deixar al seu pas el metre de València en 2006 a la seua arribada a l’estació de Jesús. Va haver-hi anteriors efemèrides, encara que no tan sagnants.

Una ona de foc i fum “com la de la bomba atòmica”. Així descrivia un testimoni l’incendi del “Proof Spirit” a “El País” en 1997. un buc en construcció en les drassanes de la Unión Naval de Levante, en el qual van morir 18 treballadors i van resultar ferides altres deu persones, entre elles dos dels bombers que van acudir a extingir les flames. Quasi totes les víctimes van perir asfixiades per la densa fumera que va inundar les entranyes del buc, convertit en una ratera infernal que feia igualment impossibles la fugida i els treballs de rescat. Un vesse de combustible sobre el qual va prendre l’espurna d’un bufador va poder causar la catàstrofe.

Per este accident, el 18 de febrer de 2005, els tres acusats per l’homicidi imprudent dels treballadors morts en el sinistre van acceptar penes d’entre dos anys i 18 mesos de presó en un judici per conformitat que es va celebrar en el jutjat penal número 2 de València.

Per a homenatjar a les víctimes del succés, CCOOPV ha organitzat una sèrie d’actes que arrancaran amb un sentit minut de silenci, a les 12.00 hores, en la Plaça Nàpols i Sicília.


Bomberos Valencia. Accidente del ‘Proof Spirit… por superbomper

Últimas noticias

Contenido relacionado