Prop de 500 tractors i 8.000 persones col·lapsaran València en protesta per la situació “límit” del camp

PublicitatAVL

La tractorada “històrica” de València prevista per este divendres col·lapsarà la ciutat amb prop de mig miler de tractors i més de 8.000 persones previstes. “Els tractors, que inscrits hi ha més de 400, entraran en tres fileres i de persones que vindran en autobusos, hi ha comptabilitzades unes 2000 persones de la província de Castelló, unes 1500 d’Alacant i al voltant de 6000 de les comarques de València”, així ho ha explicat Carles Peris, secretari de la Unió de Llauradors a Actualitat Valenciana, este dijous, moments abans d’entrar a una reunió per ultimar detalls de l’organització d’esta manifestació.

La situació “límit” en què es troba el camp, en especial el model agrícola valencià, i de molts altres llocs amb mitjanes i menudes explotacions i “les polítiques que només beneficien els grans productors”, com denuncien des del sector, preveu que la concentració prevista per este divendres siga multitudinària. La diferencia, sembla ser, segons Peris que en esta ocasió no únicament els professionals del sector s’hi ha mobilitzat sinó que amb ells “ho ha fet també la societat civil perquè se senten també enganyats del preu que paguen pels productes que consumeixen i el que realment arriba al productor”.

PublicitatRovira  

“Una cosa que hem aconseguit és nugar a la societat civil a través dels ajuntaments, perquè ja era moment que ens recolzaren sobretot en municipis i poblacions on el sector ha mogut i ha generat vida en i per això s’estan ficant molts autobusos d’ajuntaments, i això es nota. Inclús moltes cooperatives també ha animat molt a tots els socis a sumar-se i a fer costat“, comenta satisfet el secretari autonòmic de la Unió de Llauradors.

Així, per Castelló per exemple, localitats com Borriana, Almassora, Nules,…entre moltes altres estan omplint autobusos “però és que en algunes zones centrals de València, o la Ribera Alta la resposta ha sigut massiva també, En Algemesí per exemple, eixiran 4 autobusos, de Carlet, n’han omplit 6…:”, comenta Peris.

I és que sembla que al final “la gent ha entés que era el moment, perquè s’ha ajuntat tot i era més que evident que igual que ens enganyen a nosaltres, també els consumidors se senten enganyats i per això també ens han donat el suport total perquè veuen que aquell que dóna el valor és el productor!”

Amb tot, l’objectiu clau que persegueix esta protesta, almenys a curt termini, i amb la urgència d’una situació límit per a molts productors, és “que entenguen que cal legislar a favor dels models agrícoles dels xicotets productors, i no dels grans que ens ofeguen!” “Aquells que estan llaurant la terra i al camp són els que creen valor i quan hi ha un producte d’ací cal defensar-lo!” reivindiquen des de la UNIÓ.